An turistic foarte bun: De la începutul anului, 374.000 de turişti au vizitat Salina Praid | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Economic » An turistic foarte bun: De la începutul anului, 374.000 de turişti au vizitat Salina Praid
An turistic foarte bun: De la începutul anului, 374.000 de turişti au vizitat Salina Praid

An turistic foarte bun: De la începutul anului, 374.000 de turişti au vizitat Salina Praid

  • n La ștrandul cu apă sărată au intrat 70.000 de persoane
  • n Timp de două luni, în iulie şi august, pensiunile din zonă au fost ocupate în proporţie de 100%

Un număr de 374.000 de persoane au vizitat, de la începutul anului, incinta turistică din Salina Praid. De asemenea, numărul turiştilor care au mers la ştrandul cu apă sărată, cel mai mare de acest fel din România, a fost de aproape 70.000. Datele au fost centralizate pentru perioada ianuarie – 15 august 2015.

Potrivit şefului Serviciului de turism din cadrul Salinei Praid, Ilie Colorian, comparativ cu anul trecut, care de asemenea a fost un an foarte bun din punct de vedere turistic, numărul intrărilor în subteran a crescut cu peste 30.000. Numărul foarte crescut de turişti care vizitează Salina Praid se datorează şi temperaturilor ridicate din ultimele luni.

„Activitatea se desfăşoară, ca şi anul trecut, foarte bine. Nu am avut nici un fel de reclamaţii, nici un fel de plângeri din partea vizitatorilor. Din contră, totul merge, zic eu, normal. (…) Ne adresăm unui public, care, în cea mai mare parte, este învăţat cu Praidul”, a spus Ilie Colorian.

Şeful Serviciului de turism a declarat că cei mai mulţi turişti care vin la Salina Praid sunt din România, însă sunt mulţi vizitatori şi din străinătate. „Avem o gamă largă de turişti. După statisticile noastre, cei mai mulţi turişti sunt din România, dar nu neapărat din zona Ardealului. Sunt din toată ţară plus din străinătate, Ungaria este, bineînţeles, pe primul loc”, a spus Ilie Coriolan, precizând că sunt vizitatori care vin şi din ţări asiatice, Canada, ţări arabe, dar şi din întreaga Europă: Danemarca, Germania, Anglia etc. „Chiar văd oameni încântaţi de ce găsesc în zona Praidului”.

Un alt lucru pozitiv datorat afluxului mare de turişti este că ajută la dezvoltarea economică a zonei. „Satisfacţia noastră este că reuşim să ajutăm şi pensiunile din zonă, având acest obiectiv aici. În lunile iulie şi august nu se puteau face cazări. Toate pensiunile au fost pline. Au lucrat la capacitate maximă şi banii bineînţeles că rămân, în cea mai mare parte, în localitate”, a declarat şeful Serviciului de turism din cadrul Salinei Praid.

strand3Potrivit acestuia, în perioada vacanţei, în lunile iulie şi august, media zilnică a fost de 6.000 de vizitatori în incinta turistică şi 1.800-2.000 la ştrand, astfel că, din acest punct de vedere, Salina Praid este pe primul loc în cadrul Societăţii Naţionale a Sării. „Nu ştiu cine se poate lăuda cu un asemenea aflux de vizitatori. Suntem pe primul loc în Societatea Naţională a Sării, la numărul de vizitatori. Oamenii trebuie să ştie că mai există şi Salina Turda, care nu aparţine de Societatea Naţională a Sării”.

 

Cei care vizitează subteranul Salinei Praid pentru relaxare sau pentru tratarea problemelor respiratorii ori care merg la ştrandul cu apă sărată beneficiază de toate condiţiile pentru a se simţi bine. „Avem atât la suprafaţă, cât şi în interior amenajate spaţii pentru joacă copiilor, magazine şi baruri pentru toate cerinţele pe care le avem. Partea de alimentaţie cu restaurant a mers şi merge în continuare bine, oamenii chiar apreciază că avem atât în ştrand, cât şi în interiorul incintei turistice asemenea localuri”, a spus Ilie Colorian. De asemenea, la 120 de metri sub pământ, turiştii au la dispoziţie diverse posibilităţi de a-şi petrece timpul liber: în galerie este amenajat un parc de aventură, perfect securizat, unde copiii mai mari şi adulţii pot parcurge trasee de dificultate diferită; există un cinema 3D; acces la Internet prin wireless; pentru cei care doresc să facă mişcare în subteran sunt mese de ping-pong, dar se ţin şi ore de gimnastică.

Intrarea în Salina Praid costă 25 de lei, la fel şi la ştrand. Iar pentru copii şi grupuri preţul este redus. (Şt. Pătrîntaş)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.