Încă 263 de harghiteni au promovat Bacalaureatul | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Învățământ » Încă 263 de harghiteni au promovat Bacalaureatul
Încă 263 de harghiteni au promovat Bacalaureatul

Încă 263 de harghiteni au promovat Bacalaureatul

Potrivit datelor furnizate, ieri, de site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, în judeţul Harghita s-au înscris 1.019 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia s-au prezentat 851, iar aproape 69% dintre ei nu au reuşit să promoveze examenul nici de această dată.

Astfel, în judeţul Harghita, în sesiunea de toamnă 2015 a examenului de Bacalaureat au fost declaraţi promovaţi 263 de absolvenţi de liceu, ceea ce reprezintă 30,90% din cei prezenţi la examen, respectiv 25,8% din totalul celor înscrişi pentru această sesiune.

Ca şi în sesiunea de vară, cea mai mare medie a fost obţinută tot în nordul judeţului, dar de această dată în Topliţa. Andreea-Cristina Tucan, de la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, a obţinut media 8,98. Medii peste 8,00 au mai fost obţinute de Borsos Bálint (8,56 – Liceul Teoretic „Tamasi Áron”, Odorheiu-Secuiesc), Andrei Kiss (8,26 – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Topliţa), Ruczuj Emese (8,10 – Liceul Teologic Romano-Catolic „Segitő Mária”, Miercurea-Ciuc), Tankó Mária Tünde (8,08 – Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Erzsebét”, Lunca de Sus) şi Péter Levente (8,01 – Liceul Teoretic „Salamon Ernő”, Gheorgheni).

De remarcat faptul că şi de data aceasta s-au înregistrat cazuri de fraudare, nu mai puţin de 4 candidaţi fiind eliminaţi din examen.

Cifrele totale pe cele două sesiuni, de vară şi de toamnă, înainte de depunerea şi rezolvarea contestaţiilor, arată astfel: 2.646 candidaţi înscrişi; 1.351 promovaţi în sesiunea de vară, 263 promovaţi în sesiunea de toamnă; total promovaţi – 1.614 (60,99%).

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.