Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate în decurs de două zile | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate în decurs de două zile
Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate în decurs de două zile

Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate în decurs de două zile

 Un bărbat și o femeie din Gheorgheni au fost sancționați cu câte 5.000 de lei

Potrivit unui comunicat emis de Instituţia Prefectului Harghita, verificările persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, precum şi modul în care sunt respectate interdicţiile de circulaţie impuse prin Ordonanţa Militară nr. 3 au continuat în cursul zilelor de miercuri şi joi dimineață.

Miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita şi cei din cadrul Poliţiei Locale din Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni, au verificat 1.878 de persoane izolate la domiciliu. Totodată, în cursul zilei de miercuri şi de joi (până la ora 13:00) au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 20.300 de lei, pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie.

La rândul lor, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au aplicat, în 24 de ore, 9 sancţiuni contravenţionale (în valoare totală de 2.700 de lei) pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3. Dintre acestea, în Miercurea Ciuc, 6 amenzi au aplicate pentru nerespectarea articolului referitor la circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, iar o amendă pentru nerespectarea prevederilor privind circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani. În Gheorgheni, două sancţiuni contravenţionale au fost aplicate după ce persoanele respective nu aveau completată declaraţia pe propria răspundere.

În acelaşi timp, în cursul zilei de miercuri şi joi dimineaţa, jandarmii harghiteni au efectuat 56 de misiuni de patrulare, de asigurare a ordinii publice în zona de triere spitalelor, de menţinere a ordinii publice în zona locaţiilor de carantină sau izolare, acţiuni pentru verificarea prezenţei la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, misiuni de escortă a unor convoaie de autoturisme care au tranzitat judeţul.

Două persoane din Gheorgheni amendate cu câte 5.000 de lei

Ieri, o patrulă de jandarmi a depistat, pe o stradă din cartierul Florilor din Gheorgheni, două persoane – un bărbat şi o femeie – care erau izolaţi la domiciliu. A fost luată legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, care a comunicat faptul că cei doi aveau permisiunea să meargă la medic şi să-i lase să meargă la domiciliu. Totuşi, pentru că aceştia nu posedau declaraţie pe proprie răspundere şi se aflau în o cu totul altă zonă decât cabinetul medical ori domiciliul stabil (cei doi trecuseră şi pe la un magazin), au fost sancţionaţi cu câte 5.000 de lei amendă.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.