Recomandările femeilor cu păr frumos, care nu se rupe | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Recomandările femeilor cu păr frumos, care nu se rupe
Recomandările femeilor cu păr frumos, care nu se rupe

Recomandările femeilor cu păr frumos, care nu se rupe

(articol publicitar)

Indiferent de textură, culoare sau stil, există un lucru pe care toate femeile și-l doresc, și anume ca părul lor să pară că a trecut prin mâna stiliștilor în fiecare zi.

Dacă pur și simplu nu ai timp să strecori o vizită la salon pe listă sau dacă preferi să stai 20 de minute în plus în pat în loc să aștepți ca masca cu keratină să-și facă treaba, citește în continuare și află secretele femeilor cu cel mai frumos păr:

Iată cum reușesc unele femei să aibă un păr puternic și sănătos:

  1. Evită pe cât posibil coafarea termică

Este evident că uneori ai nevoie de aparate de hairstyling. Pentru astfel de cazuri, mulți specialiști recomandă bigudiurile electrice, care sunt delicate cu părul și nu sunt extrem de calde. Dar dacă trebuie neapărat să utilizezi aparate de stilizare fierbinți (uscător, placă, ondulator), folosește întotdeauna un spray pentru protecție termică.

  1. Dorm întotdeauna pe mătase

Textura delicată a mătăsii nu este la fel de dură cu firele de păr precum bumbacul, astfel că dimineața va fi mai neted și fără fire rebele sau ciufulite.

  1. Au mereu părul curat

Cu siguranță ai auzit controversele cu privire la cât de des este bine să iți speli părul sau la îndemnurile anumitor persoane de a nu folosi șampon pentru a nu îndepărta uleiurile naturale produse de scalp. Ei bine, experții în dermatologie nu sunt de acord cu abordările extreme, ci recomandă să îți asculți corpul. Astfel, dacă trăiești într-un oraș cu poluare sau dacă mergi în fiecare zi la sală și transpiri, te poți spăla zilnic pe cap. Dacă locuiești într-un loc departe de poluanți sau cu un climat deosebit de uscat, spală-te odată la câteva zile.

De altfel, atâta timp cât folosești produse de calitate, cum ar fi, spre exemplu, un sampon de pe Sabon.ro, nu ar trebui să te temi ca îți vei deteriora părul chiar dacă vei fi nevoită să te speli mai des. În schimb, vei observa că numărul vârfurilor despicate se va reduce, iar firele vor fi mai hidratate, cu un aspect curat și strălucitor.

  1. Au grija la dieta

Jumătate din lupta pentru un scalp sănătos și o podoabă capilară bogată este pierdută sau câștigată de alimentele cu care îți hrănești corpul. Potrivit medicilor, ceea ce mănânci joacă un rol important în strălucirea și volumul părului. Astfel, o dietă bogată în zinc, fier, acizi grași Omega-3 și proteine va ajuta la stimularea foliculilor și la creștere. De asemenea, este bine să alternezi între carnea roșie slabă, pui și pește pe parcursul unei săptămâni.

  1. Limitează timpul petrecut în soare

Expus la soare fără protecție, părul suferă la fel de mult ca pielea, însă este mai greu să îți dai seama de acest lucru. Pentru a preveni deteriorarea din această cauză, stiliștii recomandă utilizarea unui balsam fără clătire cel puțin o dată pe zi și a unui spray cu SPF. Acest lucru va combate pagubele ce pot fi provocate de razele UV, vânt sau apă sărată.

În concluzie, dacă urmezi trucurile de mai sus și acorzi un pic mai multă atenție, data viitoare tu vei fi persoana cu păr de invidiat și atrăgător după care se vor întoarce toate privirile!

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.