Amenzi de peste 220 de mii de lei într-o singură zi, majoritatea pentru nerespectarea interdicţiilor privind circulaţia persoanelor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Amenzi de peste 220 de mii de lei într-o singură zi, majoritatea pentru nerespectarea interdicţiilor privind circulaţia persoanelor
Amenzi de peste 220 de mii de lei într-o singură zi, majoritatea pentru nerespectarea interdicţiilor privind circulaţia persoanelor

Amenzi de peste 220 de mii de lei într-o singură zi, majoritatea pentru nerespectarea interdicţiilor privind circulaţia persoanelor

O femeie din Miercurea Ciuc nu a respectat izolarea la domiciliu, a fost amendată şi a fost plasată în carantină

În ultimele 24 de ore, zeci de persoane din întreg judeţul au fost amendate pentru că nu au respectat interdicţiile privind circulaţia persoanelor, iar o femeia a fost amendată şi carantinată deoarece a părăsit domiciliul, deşi era în izolare.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, „în ceea ce priveşte sancţiunea de nerespectare a izolării la domiciliu, aceasta a fost aplicată de poliţişti la Miercurea Ciuc, pe numele unei femei de 51 de ani, din localitate, care a fost depistată pe stradă, deşi era izolată la domiciliu, motiv pentru care acum are de achitat o amendă de 4.000 de lei”.

„În acest sens a fost informată Direcţia de Sănătate Publică Harghita, prin intermediul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Harghita, în vederea luării măsurilor legale de carantinare a persoanei în cauză”, a mai informat Biroul de presă al IPJ Harghita.

Conform sursei citate, ca urmare a neregulilor de natură contravenţională constatate, în perioada amintită, au fost aplicate 108 sancţiuni, din care 57 pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie, 6 de natură economică şi 44 de alte contravenţii, în cuantum total de 222.140 de lei.

În acest interval de timp, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita şi cele ale Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni au efectuat verificări în cazul a 218 persoane aflate în izolare la domiciliu.

În aceeaşi perioadă, personalul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a realizat, împreună cu cel al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, însoţirea a 3 coloane auto, formate din 5 vehicule, cu 16 persoane.

„Pe lângă atribuţiile profesionale, atât curente, cât şi specifice, îndeplinite cotidian, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate şi executate 3 acţiuni cu forţe mărite, în tot atâtea zone ale judeţului. La aceste activităţi suplimentare au participat 123 de poliţişti, care au legitimat 825 de persoane şi au verificat 479 de vehicule. În acest context au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 118.200 de lei”, a mai arătat Biroul de presă al IPJ Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.