Coronavirus Harghita: Încă un caz de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că azi numărul cazurilor confirmate în judeţ a ajuns la nouă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita: Încă un caz de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că azi numărul cazurilor confirmate în judeţ a ajuns la nouă
Coronavirus Harghita: Încă un caz de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că azi numărul cazurilor confirmate în judeţ a ajuns la nouă

Coronavirus Harghita: Încă un caz de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că azi numărul cazurilor confirmate în judeţ a ajuns la nouă

Rezultatul primelor teste efectuate contacţilor medicului specialist de la UPU (confirmat cu COVID-19), este negativ

În judeţ, potrivit informării de azi, de la ora 13:00, a Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita, au fost confirmate un număr de 9 cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Din acestea, două persoane s-au vindecat, una este decedată, iar cinci se află internate la spitalele din Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală.

„În data de 15.04.2020, în judeţul Harghita a fost confirmat un test pozitiv la COVID-19 pentru un cadru medical din cadrul UPU al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. În cadrul anchetei epidemiologice, sunt efectuate teste la COVID-19 pentru toţi potenţialii contacţi din spital, dar şi din mediul exterior – familial. Rezultatul primelor teste efectuate este negativ, iar acestea vor fi efectuate în continuare atât pentru personalul secţiei, dar şi al spitalului. La nivelul spitalului a fost efectuată imediat decontaminarea şi dezinfecţia tuturor spaţiilor din UPU şi din spaţiile conexe”, a arătat Biroul de presă din cadrul Prefecturii Harghita.

Într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc de miercuri s-a precizat că: „Nu se cunoaşte sursa infectării (n.n. – medicului specialist de urgenţe). Medicul este internat în stare bună la secţia de Boli Infecţioase a spitalului, secţie care se ocupă acum de bolnavi COVID-19. (…) Activitatea UPU continuă, cu respectarea maximă a regulilor de protecţie şi cu purtarea echipamentului de protecţie. Pentru angajaţii spitalului a fost şi este asigurat în continuare echipamentul specific muncii pe care o desfăşoară. Până la aflarea rezultatelor, la sfârşitul turelor, angajaţii UPU se pot retrage pentru odihnă într-un spaţiu de repaus asigurat de Consiliul Judeţean Harghita”.

Conform informaţiilor Prefecturii Harghita, o altă persoană testată la COVID-19 în judeţ, al cărui rezultat a fost pozitiv, a fost transferată la un spital din judeţul de domiciliu.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului Harghita, azi, la ora 13:00, situaţia se prezenta astfel: 182 de persoane aflate în carantină instituţionalizată; 186 ieşite din carantină de la începutul perioadei; 565 aflate în autoizolare la domiciliu; 3.958 persoane ieşite din autoizolare în întregul interval.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita solicită cetăţenilor să fie responsabili, să se gândească la modul în care acţiunile fiecăruia dintre noi îi afectează pe ceilalţi. Este important ca populaţia să respecte măsurile stabilite de autorităţi, orarul de deplasare, măsura de distanţare socială/fizică şi regulile de igienă recomandate de specialişti”, a recomandat Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.