A fost instalat aparatul de testare PCR achiziţionat din donaţiile celor de la Romaqua şi Perla Harghitei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Sănătate » A fost instalat aparatul de testare PCR achiziţionat din donaţiile celor de la Romaqua şi Perla Harghitei
A fost instalat aparatul de testare PCR achiziţionat din donaţiile celor de la Romaqua şi Perla Harghitei

A fost instalat aparatul de testare PCR achiziţionat din donaţiile celor de la Romaqua şi Perla Harghitei

Acesta a costat 250.000 de lei şi a fost achiziţionat de la o firmă din ţară

Săptămâna trecută, cele mai importante companii de îmbuteliere a apei minerale au donat sume importante de bani pentru achiziţia unui aparat de testare PCR, astfel să fie mărită capacitatea de testare la noul coronavirus în judeţul Harghita.

Perla Harghitei a alocat 10.000 de euro şi Mineral Quantum 3.000 de euro. Iar Romaqua Group a donat 25.000 de euro, sumă care a fost completată, în această săptămână cu încă 5.000 de euro.

Aparatul Real Time PCR a costat aproximativ 250.000 de lei şi a fost achiziţionat de consiliul judeţean, la propunerea DSP Harghita, de la o firmă din ţară. Costul achiziţionării acestuia fost suportat din donaţiile efectuate, dar şi de către Consiliul Judeţean Harghita.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a spus că acest aparat are o capacitate maximă de testare de 98 teste/zi. De asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc mai există un aparat PCR, a cărui capacitate este tot de 100 teste/zi.

Într-o postare pe Facebook, Ion Proca, prefectul judeţului Harghita, şi Borboly Csaba, au precizat faptul că în această săptămână aparatul PCR a fost deja instalat la Direcţia de Sănătate Publică.

„Acesta este, poate, unul dintre cele mai spectaculoase momente de donaţii, dar e de precizat că în judeţul nostru foarte multă lume s-a străduit să ajute, în principal, sistemul medical – spunea Ion Proca. Noi n-o să ştim, probabil, niciodată să le mulţumim celor din linia întâi, oamenilor care lucrează în sistemul medical, pentru ceea ce fac cu atâta dedicaţie şi profesionalism. Ne străduim, însă, cu puţinele cuvinte pe care le avem la dispoziţie, să le mulţumim şi să-i rugăm să fie curajoşi şi să ne apere – până la urmă, cred că acesta este cuvântul.

Revin cu mulţumiri şi cu bucuria că am avut lângă noi oameni extraordinari. Proprietarii firmelor de ape minerale din judeţ sunt acum eroii zilei şi îmi face plăcere să vă spun că atât Borsecul, cât şi Perla Harghitei, cât şi Mineral Quantum au fost alături de noi într-un asemenea fel care emoţionează realmente pe oricine”. (Liviu C.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.