Ambulanțe donate Spitalului Județean de Urgență | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Sănătate » Ambulanțe donate Spitalului Județean de Urgență
Ambulanțe donate Spitalului Județean de Urgență

Ambulanțe donate Spitalului Județean de Urgență

  • Două autospeciale tip A1 ale Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Harghita au fost predate miercuri Spitalului Județean de Urgență și vor fi folosite pentru transportul pacienților între secțiile instituției medicale

„Începând din anul 2008, parcul nostru auto s-a înnoit aproape anual cu mașini speciale noi și performante. În aceste condiții, era firesc să oferim spitalului județean aceste mașini, care sunt operaționale, bine întreținute, dar depășite din punct de vedere al misiunilor noastre și al condițiilor pe care noi trebuie să le asigurăm la intervenții”, a declarat dr. Péter Szilárd, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Harghita.

În opinia șefului SAJ, era păcat să nu li se găseasă o nouă întrebuințare acestor vehicule, neutilizate în prezent și care ar fi ajuns în timp la „fier vechi”.

„Spre deosebire de alte județe, noi avem un atelier de reparații auto, unde acestea au putut fi întreținute permanent și sunt funcționale. În alte zone ale țării, ambulanțele mai vechi de patru-șase ani au fost casate. Suntem încântați că le-am putut găsi o nouă destinație și întrebuințare” a continuat șeful SAJ.

Dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc a mulțumit pentru cele două mașini speciale de transport și a evidențiat buna colaborare existentă în relația profesională zilnică dintre  instituția medicală pe care o conduce și Serviciul de Ambulanță Județean.

„Spitalul nostru a primit în acest an foarte multe ajutoare, iar acum vin în sprijinul nostru colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță. Le mulțumim pentru cele două autospeciale, pe care le vom folosi pentru transportul pacienților. Ca și noi, SAJ a avut un an greu, de aceea apreciem și considerăm că gestul lor de a ne ajuta este unul deosebit”, a mentionat dr. Konrád Judit.

Efectele benefice ale colaborării instituționale au fost remarcate și de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

„Ne mândrim că instituțiile din Harghita colaborează eficient, lucru care s-a văzut mai ales în perioada pandemiei. Indiferent despre care instituții vorbim, colaborarea a fost foarte strânsă, bazată pe solidaritate și eu apreciez că acesta este și unul dintre motivele pentru care nivelul de infectare (cu noul coronavirus – n.a.) este atât de scăzut în Harghita. Începând de astăzi (miercuri – n.a.) avem în județ o singură localitate care se încadrează în scenariul galben, fără localități în scenariul roșu; așadar, dacă toți ne unim forțele, cred că sistemul sanitar din județul nostru poate să ofere protecție sporită, cu rezultate bune în privința îngrijirii persoanelor bolnave”, a conchis Borboly Csaba.

Cele două ambulanțele Fiat Ducato tip A1 donate Spitalului Județean de Urgență de Serviciul Județean de Ambulanță au fost fabricate în anul 2007 și valorează 273.957 lei. Acest tip de vehicule este destinat transportului sanitar neasistat al unui singur pacient, fiind dotate cu echipamentele si materialele minime necesare.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.