Alternative mai ieftine la hoteluri şi pensiuni | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Alternative mai ieftine la hoteluri şi pensiuni
Alternative mai ieftine la hoteluri şi pensiuni

Alternative mai ieftine la hoteluri şi pensiuni

  • Peste 6.600 de turişti care au vizitat judeţul, în primele 7 luni ale anului, au preferat apartamentele şi camerele de închiriat

Apartamentele şi camerele de închiriat se bucură de din ce în ce mai multă popularitate în Harghita, câteva mii de turişti care au vizitat judeţul petrecând cel puţin o noapte în astfel de spaţii de cazare. Potrivit unor date făcute publice, ieri, de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Harghita, în apartamentele şi camerele de închiriat din judeţ au fost consemnate, în primele şapte luni ale anului, 6.646 de sosiri, dintre care cele mai multe în mai, iunie şi iulie. Numai în cea de-a şaptea lună a anului în astfel de unităţi s-au cazat peste 1.500 de turişti, conform datelor statistice. În perioada ianuarie-iulie 2023, în apartamentele şi camerele de închiriat din Harghita au fost înregistrate 14.451 de înnoptări.

Pe primele locuri în preferinţele turiştilor care vizitează judeţul se situează însă în continuare hotelurile şi pensiunile agroturistice şi turistice. Peste 53.000 de turişti au petrecut cel puţin o noapte în hotelurile din judeţ, în primele şapte luni ale acestui an, iar pensiunile agroturistice şi cele turistice au raportat 27.021, respectiv 20.187 de sosiri.

Totodată, în vilele turistice din Harghita au fost întocmite formalităţile de cazare pentru 5.983 de persoane, în cabane pentru alte 4.005, iar motelurile din judeţ au fost alese de numai 628 de turişti. În perioada amintită, în principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare din Harghita au fost luate în evidenţe, în total, 125.211 sosiri, dintre care cele mai multe în iunie şi iulie, când în aceste unităţi s-au cazat 21.072, respectiv 25.867 de persoane. Numărul total al înnoptărilor în unităţile de cazare harghitene s-a ridicat la 296.666. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ a fost în ianuarie de 21,1%, în februarie de 25,6%, în martie de 15,7%, în aprilie de 18,7%, în mai de 23%, în iunie de 24,8%, iar în iulie de 30,4%, a mai informat DJS Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.