Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc: Ajutorul pentru încălzirea locuinţei poate fi solicitat împreună cu suplimentul pentru energie | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate »
Miercurea Ciuc:
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei poate fi solicitat împreună cu suplimentul pentru energie
<h5><i>Miercurea Ciuc:</i></h5> Ajutorul pentru încălzirea locuinţei poate fi solicitat împreună cu suplimentul pentru energie

Miercurea Ciuc:
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei poate fi solicitat împreună cu suplimentul pentru energie

În baza metodologiei de aplicare a legii care reglementează ajutorul de încălzire, pragul de eligibilitate a fost majorat, lista bunurilor care exclud primirea ajutorului nu s-a schimbat, statul oferă suplimentul pentru energie şi a fost prelungit termenul de depunere a formularelor de cerere. În continuare este prezentat un rezumat al celor mai importante informaţii.

Modalitatea de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei este reglementată de Legea 226/2021, dar în lipsa unei metodologii de aplicare, aplicarea a trebuit să fie suspendată. Hotărârea de Guvern 1073/2021 clarifică metodologia şi, pe această bază, cele două noutăţi principale sunt creşterea valorilor de referinţă şi introducerea suplimentului pentru energie.

Ca un prim-pas, părţile interesate ar trebui să ia în considerare valorile de referinţă: consumatorii care utilizează gaze naturale, energie electrică, lemne de foc, cărbune, combustibili solizi şi/sau petroliferi pentru încălzirea locuinţei vor primi un ajutor pentru încălzire dacă venitul mediu lunar net pe persoană nu depăşeşte 1.386 de lei pe membru de familie sau persoane singure. De asemenea, pragul pentru încălzirea centralizată este de 1.386 de lei pe membru de familie şi de 2.053 de lei pentru persoanele singure.

Înainte de a trimite sau prezenta cererea dumneavoastră, vă rugăm să consultaţi lista bunurilor care exclud primirea beneficiului.

În cazul în care vă calificaţi atât pe baza valorilor de referinţă, cât şi a listei de bunuri care exclude primirea ajutorului pentru încălzire, trebuie să bifaţi, de asemenea, căsuţa pentru plata suplimentară atunci când completaţi formularul, astfel încât să aveţi posibilitatea de acces atât la ajutorul pentru încălzirea locuinţei, cât şi la suplimentul pentru energie într-o singură etapă.

Persoanele şi familiile care beneficiază de ajutor social şi alocaţie pentru susţinerea familiei, pot contacta Direcţia înainte de a depune cererea, deoarece este necesară completarea formularului de cerere simplificată.

Deoarece metodologia de aplicare a fost amânată, termenul limită pentru depunerea documentelor a fost, de asemenea, modificat la 20 noiembrie. Cereri se primesc şi după data menţionată. Formularul de cerere, o descriere detaliată a valorilor de referinţă şi lista bunurilor ale căror posesie exclude primirea ajutorului pot fi găsite pe site-ul Primăriei (www.miercureaciuc.ro), la secţiunea Informaţii publice/Direcţia socială/Beneficii sociale.

Cei interesaţi sunt rugaţi să utilizeze cât mai mult posibilităţile online de accesare şi trimitere cereri şi acte necesare.

Pentru mai multe informaţii, sunaţi la 0266/31.51.20, interior 115.

Primăria municipiului Miercurea Ciuc

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.