Administratorul unei firme, reţinut pentru evaziune fiscală de peste 2,8 milioane de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Administratorul unei firme, reţinut pentru evaziune fiscală de peste 2,8 milioane de lei
Administratorul unei firme, reţinut pentru evaziune fiscală de peste 2,8 milioane de lei

Administratorul unei firme, reţinut pentru evaziune fiscală de peste 2,8 milioane de lei

Administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Odorheiu-Secuiesc a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de peste 2.840.000 de lei. Suspectul, un tânăr de 31 de ani din Odorheiu-Secuiesc, este cercetat într-un dosar penal din anul 2013, el fiind acuzat şi de folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului.

Potrivit biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, în perioada 2011-2015, bărbatul a achiziţionat şi comercializat prin intermediul firmei respective produse fără documente legale de provenienţă. Apoi, acesta a înregistrat în actele contabile facturi fictive pentru a atesta provenienţa acestor produse. De asemenea, suspectul a scos din contul societăţii diferite sume de bani, pe care le-a folosit în interes propriu. În cursul anului 2014, bărbatul a înstrăinat bunurile societăţii, asupra cărora organele fiscale au aplicat sechestru conform Codului de procedură fiscală.

Conform sursei citate, în această perioadă suspectul s-a sustras cercetărilor. El a fost prezentat instanţei, ieri (după închiderea ediţiei), cu propunerea de arestare preventivă. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.