Acţiuni de ecologizare în judeţ în cadrul campaniei naţionale „Curăţăm România!” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Acţiuni de ecologizare în judeţ în cadrul campaniei naţionale „Curăţăm România!”
Acţiuni de ecologizare în judeţ în cadrul campaniei naţionale „Curăţăm România!”

Acţiuni de ecologizare în judeţ în cadrul campaniei naţionale „Curăţăm România!”

Jandarmi harghiteni şi reprezentanţi ai Parcului Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş şi ai Serviciului Public Salvamont şi Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, au participat, ieri, la o acţiune de curăţare a zonelor împădurite, aflate în administrarea Ocolului Silvic Tulgheş. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita a informat, printr-un comunicat, că prin această acţiune s-a dorit încurajarea cetăţenilor să protejeze mediul înconjurător şi mobilizarea, prin exemplul oferit, a cât mai multe persoane să acţioneze în mod responsabil faţă de mediul natural. „Jandarmii harghiteni au răspuns din nou prezent la o activitate de ecologizare a împrejurimilor Lacului Roşu. Printr-un efort considerabil şi comun, a fost redat circuitului normal un număr de 120 de saci de deşeuri aruncate necorespunzător”, se arată în comunicat.

La nivel naţional a fost lansată recent campania „Curăţăm România!”, care se desfăşoară până în data de 4 mai sub sloganul „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”.

„Campania vizează un mediu mai curat şi reprezintă o încurajare pentru noi toţi, instituţii ale statului, dar şi societate, în general, să ne implicăm mai mult şi să acordăm o atenţie mai mare curăţeniei şi protejării mediului înconjurător, care începe cu disciplina şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a mai precizat IJJ Harghita.

Şi câteva zeci de persoane din comuna Secuieni au decis să se implice zilele trecute în campania naţională de ecologizare, reuşind să adune peste 200 de saci de deşeuri din zonă. Acţiuni similare au fost organizate şi în comunele Mereşti şi Ciucsângeorgiu, iar săptămâna trecută reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi cei ai Comisariatului Judeţean Harghita al Gărzii Naţionale de Mediu au colectat aproximativ 800 kilograme de deşeuri de pe malul râului Olt, în extravilanul municipiului Miercurea-Ciuc. De asemenea, Primăria Municipiului Topliţa a informat că s-a alăturat acestei campanii naţionale, fiind organizate acţiuni de curăţare de deşeuri a zonelor adiacente unităţilor de învăţământ, precum Liceul „O.C. Tăslăuanu”, Liceul Teoretic „Kemény János”, Şcoala Gimnazială „Miron Cristea” şi Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna”, dar şi activităţi de ecologizare a cursurilor de apă, a căilor de comunicaţie din intravilanul municipiului, alături de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.