Acţiune de ecologizare pe ape din Harghita, organizată de ABA Mureș | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 10 iunie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Acţiune de ecologizare pe ape din Harghita, organizată de ABA Mureș
Acţiune de ecologizare pe ape din Harghita, organizată de ABA Mureș

Acţiune de ecologizare pe ape din Harghita, organizată de ABA Mureș

În cadrul acţiunii demarate la nivel naţional „Curăţăm România”, Administraţia Bazinală de Apă Mureş a demarat, şi pe raza judeţului Harghita, o serie de activităţi de ecologizare a cursurilor de apă. Astfel, astăzi, echipa de voluntari de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş a participat la o asemenea acţiune în municipiile Topliţa şi Gheorgheni.

Cei peste 30 de voluntari care au participat la acţiunile de pe râurile Mureş şi Belchia au adunat aproximativ 200 de saci de deşeuri, cei mai mulţi (150) în Topliţa. Aici, angajaţii SGA Mureş au fost ajutaţi de voluntari ai Serviciului Salvamont Topliţa. Participând la acţiune, Szabó Zsombor, angajat al SGA Mureş, ne spunea că în municipiul Topliţa acţiunea s-a axat şi pe identificarea surselor de poluare, nu numai pe curăţarea apei, astfel că un sprijin în acest sens a fost acordat şi de către Poliţia Locală. Cu această ocazie, exemplifica acesta, a fost identificat un magazin de haine second-hand care arunca îmbrăcăminte în Mureş. Iar în altă zonă a oraşului, locuitorii, în loc să ducă deşeurile la tomberon, sistematic, le depozitau pe malul apei.

În cadrul acţiunii de astăzi au fost strânse PET-uri, obiecte din plastic, chiar şi deşeuri care provin din construcţii.

Potrivit paginii de Facebook Apele Române Mureş, în cadrul acestor acţiuni un sprijin este oferit de către primăriile localităţilor, care pun la dispoziţie mijloacele de transport al deşeurilor colectate. De asemenea, acţiuni similare vor continua, zilele următoare, şi în alte localităţi din judeţ, traversate de ape care aparţin ABA Mureş. Mâine, de exemplu, se va acţiona la Joseni, apoi urmează Corund. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.