Academia lui Novák s-a impus în primul concurs al sezonului | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Sport » Academia lui Novák s-a impus în primul concurs al sezonului
Academia lui Novák s-a impus în primul concurs al sezonului

Academia lui Novák s-a impus în primul concurs al sezonului

Comuna ialomiţeană Adâncata a fost gazda primului concurs de ciclism al noului sezon, desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Ciclism.

La categoria copii a dominat academia din Miercurea Ciuc – Novák Cycling Academy. De altfel, Sports Net Management precizează că toţi cei trei copii ai multiplului campion mondial la paraciclism, Eduard Novák, au urcat pe podium la categoria lor de vârstă. Novák Edmond a ocupat primul loc la categoria copii B, Novák Ingrid a terminat a doua la copii B fete, iar Novák Edvárd s-a clasat pe locul III la copii A. Ceilalţi componenţi ai academiei care s-au clasat pe podium au fost: Ferencz Ábel, locul I la copii D2, Ferencz Dorottya, locul I la copii B fete şi Szekeres Árpád-Áron, locul I la copii A.

Alţi ciucani care au urcat pe podiumul de la Adâncata au fost: juniorul András-Pótsa Péter (locul III), sportivul U-23 Balázsi Lóránt (locul III) şi cadetul Bodor Csongor (locul III).

După rezultatele înregistrate la prima competiţie ciclistă din 2018, Dénes Kovács, antrenorul academiei harghitene, s-a arătat mulţumit de evoluţia copiilor. „O surpriză plăcută a fost Bodor Csongor, care a urcat pe podium, deşi s-a apucat de ciclism în urmă cu doar un an. La următoarea etapă programată în weekend tot pe circuitul de la Adâncata ne propunem să avem clasări mai bune”, preciza Dénes Kovács.

La rândul său, Eduard Novák, aflat în Italia, unde se pregăteşte pentru Campionatul Mondial pe pistă, care va avea la sfârşitul acestei luni, preciza că aceste rezultate ale echipei îi dau speranţe „deoarece reflectă munca profesionistă din timpul iernii a copiilor şi juniorilor şi dovedeşte că suntem pe drumul cel bun şi aceasta este calea corectă spre performanţă”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.