Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

La sfârşitul lunii august, sub Piatra Şoimilor: Tuşnad Gastro Rock Fest | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Parteneriate media »
La sfârşitul lunii august, sub Piatra Şoimilor:
Tuşnad Gastro Rock Fest
<h5><i>La sfârşitul lunii august, sub Piatra Şoimilor:</i></h5> Tuşnad Gastro Rock Fest

La sfârşitul lunii august, sub Piatra Şoimilor:
Tuşnad Gastro Rock Fest

Prima ediţie a Tuşnad Gastro Rock Fest va avea loc în ultimul weekend din luna august, aceasta urmând să aducă în acelaşi eveniment sesiuni de gastronomie şi câteva nume importante din muzica rock românească.

Organizat sub brandul Tuşnad Gastro Fest – #ecofriendlyfestivals, festivalul reprezintă un concept în care muzica live se împleteşte armonios cu gastronomia, oferind populaţiei oraşului-gazdă, a judeţului şi a zonelor învecinate apartenenţa la o comunitate cu care rezonează, fără a fi nevoie să călătorească pe distanţe mari pentru aceasta. Conceptul #TusnadFest a fost iniţiat de Organizaţia GeoEcologică ACCENT, în colaborare cu Primăria Băile Tuşnad, şi este dedicat atât promovării gastronomiei locale şi zonei ca destinaţie de ecoturism, cât şi promovării unor genuri muzicale apreciate la scară largă şi creării de comunităţi pe baza afinităţii cu acestea.

Festivalul propune trei zile de concerte dedicate atât noului val din muzica rock (alternativ-rock, industrial-rock, jazz-rock şi fusion-rock), cât şi nostalgicilor, ceea ce îl transformă în destinaţia perfectă pentru toţi gurmanzii iubitori de rock şi natură. Aşa cum publicul ediţiilor festivalului de blues a fost obişnuit şi cu prezenţa unor formaţii aflate la început de drum, şi la cel de rock vor fi prezente pe scenă trupe debutante, cu potenţial de dezvoltare, deschizând fiecare seară de festival.

Pe lângă muzică, cei care vor merge la Băile Tuşnad vor avea parte şi de alte activităţi: pot merge în drumeţie, pot încerca o plimbare cu căruţa şi un picnic în natură ori chiar să călărească, pot încerca traseele de cicloturism şi chiar să închirieze biciclete electrice sau pot poza animalele sălbatice din observatoarele ridicate în zonă.

Formaţii şi program

În perioada 27-29 august, pe scena de la Băile Tuşnad vor urca unele dintre cele mai cunoscute formaţii din muzica rock românească – Timpuri Noi, Iris, Compact, Robin And The Backstabbers, Byron sau Luna Amară.

Pe lângă muzică, cei care vor ajunge la festival vor avea parte şi de sesiuni de gastronomie cu degustare de vinuri. Sâmbătă şi duminică, între orele 12:30-14:00 şi 15:00-16:30, vor fi prezentate preparate culinare pregătite de maeştri bucătari locali şi vinurile recomandate de somelierul Robert-Claudiu Bentea, pentru a fi consumate lângă acestea.

Astfel, programul festivalului va fi următorul:

Vineri, 27 august

18:00 – Ramm-Brand(t)
19:00 – Jurjak
20:15 – Robin And The Backstabbers
21:30 – Luna Amară

Sâmbătă, 28 august

18:00 – Teddy Queen
19:00 – FusionCore
20:15 – Toulouse Lautrec
21:30 – Byron

Duminică, 29 august

18:00 – Riff
19:00 – Timpuri Noi
20:15 – COMPACT-Paul Ciuci
21:30 – IRIS – Cristi Minculescu, Valter & Boro

Bilete şi abonamente

Preţul unui abonament este de 225 lei, iar biletele pentru sesiunile Gastro se achiziţionează separat, nefiind incluse în abonamentul/biletele de festival. Preţul unui bilet Gastro+abonament festival este de 260 lei. Biletele de o zi vor putea fi achiziţionate în apropierea festivalului, în limita locurilor disponibile şi în funcţie de capacitatea maximă permisă de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.