A început renovarea Policlinicii din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 3 octombrie 2023
Home » Sănătate » A început renovarea Policlinicii din Miercurea-Ciuc
A început renovarea Policlinicii din Miercurea-Ciuc

A început renovarea Policlinicii din Miercurea-Ciuc

  • Investiţia, în valoare de 20 de milioane de lei, este finanţată în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita, ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc şi ai executantului au prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, investiţia „Lărgirea capacităţii de intervenţie şi servicii medicale performante la ambulatoriul Policlinicii din Miercurea-Ciuc”, un proiect care are ca scop amenajarea clădirii existente a Policlinicii din Miercurea-Ciuc în Ambulatoriu, cabinete medicale şi laboratoare ce vor funcţiona în regim de policlinică şi unde se vor putea realiza tratamente în regim ambulatoriu pentru pacienţi.

Din descrierea proiectului aflăm că în incinta Policlinicii se vor realiza noi spaţii în care vor funcţiona cabinete de consultaţie şi de tratament, vestiare, spaţii tehnice, spaţii de circulaţie şi spaţii de serviciu. Acestora li se vor adăuga spaţiile de radiologie existente, precum şi o serie de laboratoare de analize medicale, dar şi un laborator de anatomo-patologie.

„Această investiţie este una dintre cele mai importante lucrări începute şi deja se vede că executantul lucrărilor a luat în stăpânire curtea Policlinicii. Se lucrează deja la subsolul Policlinicii, la parter şi la acoperiş, cel existent urmând să fie înlocuit. Ne-am străduit pentru acest proiect, important nu numai prin faptul că vizează reînnoirea infrastructurii, fiind vorba deopotrivă şi de dotare; pentru că, aşa cum se procedează în spitalul nostru, un proiect se leagă de un altul, iar proiectul acesta va fi completat de un alt proiect, finanţat prin PNRR, care are ca scop dotarea Ambulatoriului, care are aceeaşi valoare cu cea a proiectului de reînnoire a infrastructurii”, a explicat dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea-Ciuc.

Ea a precizat că pe durata lucrărilor, cabinetele care funcţionează în aripile Policlinicii, nu vor fi mutate în altă locaţie, urmând să fie mutate doar birourile Managementului, Secretariatului şi Administrativului SJU, care vor funcţiona în incinta fostului sediul al Serviciului Judeţean de Ambulanţă de pe strada Kossuth Lajos, devenit centru de vaccinare în perioada pandemiei COVID-19, aflat în vecinătatea fostului sediu al BCR (în prezent sediul Clinicii Multimed).

Având în vedere că durata lucrărilor de execuţie este lungă, László Levente – reprezentantul executantului Viaduct SRL, şi-a cerut scuze pentru disconfortul creat. „Vom încerca să terminăm execuţia lucrărilor în cel mai scurt timp, dar avem un grafic de execuţie pe care trebuie să-l urmăm. Ne cerem scuze pentru deranjul provocat de desfăşurarea lucrărilor, cerem înţelegere din partea locuitorilor, aici este un şantier, unde se face zgomot, e praf, dar fără acestea nu se pot termina lucrările. Încercăm şi facem tot posibilul să finalizăm lucrările până la sfârşitul anului viitor”, a precizat acesta.

La rândul său, Péli Levente, director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Programe şi Proiecte a Consiliului Judeţean Harghita, a arătat că valoarea contractului este de 20 de milioane de lei, din care 15,5 milioane de lei reprezintă partea de execuţie şi proiectare. „La aceasta se adaugă contribuţia Consiliului Judeţean Harghita în sumă de 780.000 de lei, din care 160.000 de lei va fi contribuţia Direcţiei de Sănătate Publică Harghita. (…) Sperăm că odată cu aceste lucrări se va rezolva şi problema destul de veche privind stabilitatea la cutremur a clădirii”, a menţionat Péli Levente.

Zonda Erika, director general în cadrul Direcţiei Generale Programe şi Proiecte a Consiliului Judeţean Harghita şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, a evidenţiat că „reabilitarea Policlinicii este numai una dintre investiţiile în derulare – în incinta spitalului fiind în derulare încă trei investiţii – acestea necesitând multă răbdare atât din partea pacienţilor, cât şi din partea angajaţilor. În ceea ce priveşte avizarea din partea Consiliului de Administraţie, materialele legate de investiţie, constituie o prioritate”, a afirmat Zonda Erika.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a subliniat, la rândul său, că reabilitarea Policlinicii este o investiţie importantă şi binevenită, asigurând sporirea capacităţii de intervenţie şi de asigurare a serviciilor de sănătate în beneficiul pacienţilor din Harghita şi nu numai.

„Se lucrează deja, va fi o perioadă mai grea în următorii doi ani, dar sperăm că executantul va grăbi pe cât posibil lucrările, pentru a pune capăt mai repede neplăcerilor şi disconfortului care se creează. Sperăm că împreună cu celelalte investiţii vom reuşi să stabilizăm această clădire şi să oferim servicii de înaltă calitate şi performante în Ambulatoriu”, a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.