Miercurea-Ciuc:A fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a încă 9 blocuri | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
A fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a încă 9 blocuri
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5>A fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a încă 9 blocuri

Miercurea-Ciuc:
A fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a încă 9 blocuri

  • Se preconizează ca lucrările să înceapă în luna iunie

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc şi societatea Niliten Construcţii SRL, din Bucureşti, au semnat un contract pentru reabilitarea termică a 9 blocuri de locuinţe.

În cadrul unei conferinţe de presă care a marcat acest moment, Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, preciza că lucrările vor începe în luna iunie, iar perioada de execuţie este de 6 luni. Valoarea proiectului este de aproximativ 16,2 milioane de lei. Şi pentru că sunt fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, tot proiectul trebuie finalizat până anul viitor.

Vor fi reabilitate: patru blocuri de pe Aleea Octavian Goga (numerele 2, 4, 6 şi 10), câte un bloc de pe străzile Revoluţiei din Decembrie (nr. 5), Cântarului (nr. 12-14), Inimii (nr. 12-14), Bradului (nr. 11) şi de pe Aleea Narciselor (nr. 6).

Edilul municipiului mai preciza faptul că aceste proiecte sunt esenţiale şi că deschiderea locuitorilor este bună, iar existenţa unor finanţări multiple, pe perioadă medie, ar conta foarte mult, pentru că e foarte greu de acoperit numai cu ce are acum la dispoziţie primăria.

Conform municipalităţii, din cele 296 de blocuri de locuinţe, în prezent sunt reabilitate 102.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.