A fost semnat contractul pentru reabilitarea infrastructurii electrice, celei de ventilare, precum şi de fluide medicale pentru Spitalul Municipal Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Sănătate » A fost semnat contractul pentru reabilitarea infrastructurii electrice, celei de ventilare, precum şi de fluide medicale pentru Spitalul Municipal Topliţa
A fost semnat contractul pentru reabilitarea infrastructurii electrice, celei de ventilare, precum şi de fluide medicale pentru Spitalul Municipal Topliţa

A fost semnat contractul pentru reabilitarea infrastructurii electrice, celei de ventilare, precum şi de fluide medicale pentru Spitalul Municipal Topliţa

Municipalitatea de pe Mureşul Superior a precizat, pe pagina de Facebook a instituţiei, că primarul Topliţei, ing. Dumitru Olariu, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul cu titlul: „Reabilitarea, modernizarea, extinderea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi infrastructura de fluide medicale pentru Spitalul Municipal Topliţa, judeţul Harghita”.

Potrivit descrierii proiectului, care este publicată pe pagina de Internet a Primăriei municipiului Topliţa, este vorba de o investiţie de peste 11,7 milioane de lei, din care contribuţia proprie a urbei este de 1,48 milioane de lei. Proiectul a fost depus anul trecut în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9: Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, iar durata estimată de realizare a investiţiei este de 24 de luni.

Se are în vedere refacerea completă a instalaţiilor electrice existente (dintre lucrări menţionăm înlocuirea tablourilor electrice, al iluminatului fluorescent cu corpuri LED, prevederea unui grup electrogen de 145 kVA cu motor diesel şi AAR, montarea de UPS-uri de 20 kVA, 400V/230V-50Hz, în varianta online dublă conversie şi avand un bypass de întreţinere, înlocuirea lămpilor scialitice din săli de operaţii şi a celor bactericide UV).

De asemenea, se va reface infrastructura de fluide medicale pentru a îndeplini normele în vigoare. Dintre investiţiile în acest sens amintim: în toate saloanele vor fi prevăzute prize de perete de oxigen şi de aer comprimat cu conectare rapidă; se va reface traseul existent de fluide medicale (oxigen şi aer comprimat) de la parter şi etaje; în sălile de operaţii şi în saloanele de terapie intensivă vor fi prevăzute instalaţii de gaze medicale tip vacuum; tot în sălile de operaţii vor fi prevăzute şi instalaţii de gaze medicale tip CO2.

O altă parte a proiectului prevede instalaţii de ventilare mecanică tip dublu flux, la etajul 2, în sălile de operaţie şi în saloanele de terapie intensivă de la etajul 2, corp A.

Conform paginii de Internet a Primăriei municipiului Topliţa, pe care sunt afişate informaţiile acestui proiect, termenul de implementare este de 31 decembrie 2023.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.