Miercurea-Ciuc:A fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea terenului de lângă ştrandul municipal din zona Szécseny | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
A fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea terenului de lângă ştrandul municipal din zona Szécseny
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5>A fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea terenului de lângă ştrandul municipal din zona Szécseny

Miercurea-Ciuc:
A fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea terenului de lângă ştrandul municipal din zona Szécseny

  • Până la finalul anului viitor zona va primi un aspect total schimbat, vor fi amenajate poteci tematice, un turn de observaţie, terenuri de sport şi piste de biciclete

Conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc a semnat, ieri, contractul de execuţie pentru reabilitarea spaţiului de lângă ştrandul municipal situat în zona Szécseny, aflat acum într-o stare avansată de degradare.

Cu această ocazie, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat că este un moment important, deoarece se va reamenaja, în cadrul unui proiect derulat prin Programul Operaţional Regional, o zonă nefolosită şi o mare parte a ştrandului din zona Szécseny. Conform sursei citate, prin semnarea acestui contract demarează „construcţia unui parc sportiv”, care include: teren de fotbal, teren de tenis cu piciorul, o pistă de free riding, pistă de alergare, potecă tematică care va prezenta o varietate importantă de plante din împrejurimi, mai exact biodiversitatea zonei. Totodată, se va construi şi un turn de belvedere, „care atrage alţi doritori să iasă în aer liber şi să petreacă o perioadă înconjuraţi de o infrastructură adecvată”. De asemenea, pe o anumită porţiune se va înălţa şi digul „pentru a oferi o apărare mai adecvată în faţa curenţilor de aer şi a vântului care există în zona respectivă”. Proiectul include şi construcţia unei piste de biciclete de 1,2 kilometri pe strada Băilor, de la calea ferată până la zona de agrement.

În total, se va reabilita o suprafaţă de 19.500 mp. Constructorul este o societate comercială din zonă, din comuna Mădăraş.

Valoarea proiectului este de 7,283 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 6,174 milioane de la bugetul UE şi bugetul naţional şi contribuţia bugetului local este de aproximativ 1,1 milioane de lei. Proiectul se va derula pe o perioadă de 12 luni şi astfel până la sfârşitul anului viitor zona de agrement va fi dată în folosinţă, a precizat Korodi Attila.

„Este important că aici se va amenaja o infrastructură care va fi nouă din foarte multe puncte de vedere, aşa că va fi o pată de culoare importantă şi va merge pe linia de utilizare cât mai bună a zonei Szécseny, dar şi a fostei infrastructuri a străzii Băilor şi sperăm ca foarte mulţi să se poată bucura după aceea de ce se va construi acolo”, a mai spus primarul municipiului.

Acesta a mai punctat că dintre bazine vor rămâne două mici pe aliniamentul clădirii vechi. „Dar cum oraşul nu are acolo drept la izvorul de apă minerală, ci are un antreprenor privat, ce se va întâmpla acolo va fi după o dezbatere destul de lungă cu breasla arhitecţilor, a celor care urmăresc fenomenul turistic din oraş şi a celor care au venit şi până acum cu câteva idei pentru zona aceea. Noi trebuie să găsim o sursă de finanţare, pentru că a utiliza din nou infrastructura veche a clădirilor care rămân nu este foarte ieftină şi trebuie să o includem într-o strategie care să şi funcţioneze. Noi acum în toamnă vom aduce în faţa consiliului local studiul de fezabilitate pentru ştrandul IPIC. (…) Acolo vom merge mai departe cu proiectul tehnic şi după aceea cu derularea proiectului de reconstrucţie a ştrandului IPIC”, a spus Korodi Attila.

La rândul său, viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Béla, a declarat că în cursul lunii octombrie se va da startul execuţiei lucrărilor astfel încât până la începerea iernii să poată fi începute efectiv.

***

Reamintim că contractul de finanţare pentru proiectul care vizează reamenajarea spaţiului de lângă ştrandul municipal a fost semnat la începutul anului 2020. (Şt. Pătrîntaş)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.