Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

95 de ani de la înfiinţarea Cultului Eroilor „Regina Maria”, marcaţi şi la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » 95 de ani de la înfiinţarea Cultului Eroilor „Regina Maria”, marcaţi şi la Miercurea-Ciuc
95 de ani de la înfiinţarea Cultului Eroilor „Regina Maria”, marcaţi şi la Miercurea-Ciuc

95 de ani de la înfiinţarea Cultului Eroilor „Regina Maria”, marcaţi şi la Miercurea-Ciuc

La iniţiativa subprefectului Adrian Jean Andrei, la Miercurea-Ciuc a avut loc în urmă cu câteva zile o şedinţă festivă de marcare a 95 de ani la înfiinţarea Cultului Eroilor „Regina Maria”. La eveniment au participat toţi reprezentanţii structurilor militare din judeţ, dar şi ai Asociaţiei veteranilor de război din Harghita.

Subprefectul Adrian Jean Andrei a declarat, pentru Informaţia Harghitei, că se doreşte atât revigorarea activităţii Cultului Eroilor „Regina Maria”, cât şi conştientizarea privind conservarea simbolurilor istorice care definesc poporul român, cu atât mai mult în judeţul Harghita, unde este nevoie de păstrarea identităţii naţionale, apartenenţa la istorie şi cinstirea eroilor neamului”. În cadrul şedinţei festive au fost înmânate diplome aniversare pentru merite deosebite în cinstirea memoriei neamului românesc, reiterându-se necesitatea extinderii numărului de membri ai filialei, pentru o reprezentare corectă la nivel naţional.

„La fel cum Nicolae Iorga spunea că neamul este etern prin cultul eroilor, cred că apartenenţa noastră la istorie şi la păstrarea memoriei vie a înaintaşilor noştri trebuie să fie o onoare, dar şi o obligaţie morală şi, dacă vreţi, o luptă cu cei care vor să denatureze, să deturneze sau să distrugă simbolurile ce ne amintesc de faptele eroilor noştri. (…) Să ne înclinăm cu smerenie fruntea în faţa străbunilor noştri, fie că ne gândim la eroi necunoscuţi din Primul şi al Doilea Război Mondial, fie că suntem mândri de Ziua Drapelului Naţional, fie când cântăm cu emoţie Imnul Naţional, când apreciem eforturile Armatei Române de ziua acesteia sau ne simţim cu adevărat români de Ziua Naţională”, a punctat subprefectul Adrian Jean Andrei cu această ocazie.

Lia MATEI

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.