Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

649 de şcoli din ţară participă la concursul de mare succes „Let’s Be Eco!” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Agricultură/Ecologie » 649 de şcoli din ţară participă la concursul de mare succes „Let’s Be Eco!”
649 de şcoli din ţară participă la concursul de mare succes „Let’s Be Eco!”

649 de şcoli din ţară participă la concursul de mare succes „Let’s Be Eco!”

Judeţul Harghita este pe ultimul loc, cu 2 şcoli înscrise

 La începutul lunii ianuarie, Garda Naţională de Mediu, în parteneriat cu „Let’s Do It, România!”, a lansat concursul „Let’s Be Eco!”, competiţie adresată unităţilor de învăţământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor şi al protejării mediului înconjurător.

Obiectivul acestui concurs constă în distribuirea unor calculatoare/laptop-uri şi birouri alocate în urma disponibilizării, în şcolile din mediul rural. Pentru a putea fi oferite unităţilor şcolare, Garda Naţională de Mediu a disponibilizat câteva sute de calculatoare şi laptop-uri, aflate în perfectă stare de funcţionare, în scopul reutilizării de către elevi. Acţiunea vizează promovarea conceptului de economie circulară, care susţine dezvoltarea sustenabilă şi diminuarea risipei prin consumul raţional de resurse.

În concurs s-au înscris 649 de şcoli din 41 de judeţe, numărul unităţilor şcolare înscrise reprezentând 21% din numărul total al şcolilor din România, reiese dintr-un comunicat al Biroului de presă al Gărzii Naţionale de Mediu. În vederea susţinerii şcolilor din care fac parte, elevii de la unităţile şcolare înscrise în concurs au trimis peste 25.000 de lucrări originale create din materiale reciclabile, având ca temă mediul înconjurător.

În vederea desemnării câştigătorilor, fiecare unitate şcolară va fi evaluată în funcţie de numărul elevilor participanţi, de calitatea lucrărilor şi de necesităţile logistice specificate în formularul de înscriere. După desemnarea câştigătorilor şi odată cu publicarea clasamentului final, într-o primă etapă vor fi acordate 500 de laptop-uri unităţilor şcolare câştigătoare, urmând ca această cifră să fie suplimentată, în funcţie de numărul de calculatoare disponibile.

În clasamentul privind numărul de şcoli participante din fiecare judeţ, Iaşul se află pe primul loc, cu 39 de şcoli înscrise, iar Harghita, alături de Caraş-Severin, se găsesc ambele pe ultimul loc, cu câte două şcoli participante. Unităţile de învăţământ din Harghita înscrise sunt Şcoala Generală „Sf. Andrei” din Sărmaş şi Şcoala Gimnazială „Kölő Miklós” din Ciumani.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.