Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

61 de clase cu activitatea suspendată în Harghita, din cauza COVID-19 și a infrastructurii | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Învățământ » 61 de clase cu activitatea suspendată în Harghita, din cauza COVID-19 și a infrastructurii
61 de clase cu activitatea suspendată în Harghita, din cauza COVID-19 și a infrastructurii

61 de clase cu activitatea suspendată în Harghita, din cauza COVID-19 și a infrastructurii

  • Cele mai multe formațiuni de studiu care au trecut la educația online sunt din Miercurea Ciuc

Potrivit celei mai recente statistici, dată publicității marți după-amiază de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), un număr de 61 de clase/grupe din județ, în care învață 1.449 de elevi și preșcolari, şi-au suspendat activitatea didactică cu prezenţă fizică, cele mai multe (44) dintre acestea din cauza infectărilor cu noul coronavirus, iar restul (17) din cauza infrastructurii.

Astfel, două unități de învățământ – una cu 25 clase și un efectiv de 659 de elevi, cealaltă cu șase clase, în care învață 112 elevi – au trecut în scenariul 3, ca urmare a numărului de personal didactic și/sau al elevilor testați pozitiv, iar o unitate cu 17 clase și 413 de elevi are în prezent activitatea suspendată din cauza infrastructurii. De asemenea, o structura cu două grupe și 32 de preșcolari studiază online, în vreme ce de la mai multe unități la învățământ din județ s-a înregistrat câte o singură clasă intrată în sistem online.

„Avem trei formațiuni de studiu din Toplița care și-au suspendat activitatea didactică cu prezență fizică și au trecut în online, șase la Subcetate, 29 la Miercurea Ciuc, câte două la Joseni și Gheorgheni și câte una în localitățile Ciucsângeorgiu și Bilbor, toate acestea din cauza îmbolnăvirilor cu COVID-19. Și mai avem 17 clase în Miercurea Ciuc cu activitatea suspendată din cauza infrastructurii”, a precizat inspectorul școlar general Demeter Levente.

În prezent, în sistemul județean de învăţământ preuniversitar se înregistrează un număr de 10 infectări cu noul coronavirus în rândul elevilor şi 16 infectări în rândul personalului didactic, precum și un cadru didactic auxiliar și un angajat din corpul personalului nedidactic testați pozitiv la COVID-19.

Potrivit informării IȘJ, din totalul de 4.033 de cadre didactice care predau în cele 125 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județ, sunt înscrise pe platforma de vaccinare 1.966, alte 825 sunt programate pentru imunizare, iar 846 au primit injecția.

În cea ce privește corpul didactic auxiliar, format din 454 de persoane, s-au înscris pe platformă 242 de persoane, au fost programate 103 și 104 au primit deja prima doză de vaccin. 

Dintre cei 1.074 de angajați care formează personalul nedidactic, 382 de persoane sunt înscrise pentru vaccinare, 140 programate și 121 au fost vaccinate. 

„IȘJ monitorizează zilnic cazurile active și ține legătura cu unitățile de învățământ. De asemenea, am solicitat directorilor de școli respectarea cu strictețe a ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății, dar și a legislației în vigoare”, a conchis inspectorul școlar general adjunct Cristinel Glodeanu.

Daniela MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.