43 de percheziții în 8 județe, inclusiv în Harghita, la persoane bănuite de trafic internațional de autovehicule de lux | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » 43 de percheziții în 8 județe, inclusiv în Harghita, la persoane bănuite de trafic internațional de autovehicule de lux
43 de percheziții în 8 județe, inclusiv în Harghita, la persoane bănuite de trafic internațional de autovehicule de lux

43 de percheziții în 8 județe, inclusiv în Harghita, la persoane bănuite de trafic internațional de autovehicule de lux

Un număr de 43 de percheziții au fost desfășurate, în această dimineață, de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea de grup infracțional organizat, abuz de încredere, tăinuire, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Au fost executate 30 de percheziții în județul Mureș, patru în Vaslui, câte două în Teleorman și Harghita, câte una în Covasna, Sibiu, Bihor și Neamț. Polițiștii au pus în aplicare 47 de mandate de aducere.

„Din cercetări a reieșit că mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracțională, care, pe parcursul anului 2021 și până în prezent, ar fi acționat pe linia traficului internațional de autovehicule de lux, prin închirierea sau achiziționarea (în sistem leasing) unor autoturisme de lux, autoutilitare, utilaje și vehicule de tractări, pe care le-ar fi transportat din Elveția pe teritoriul României, în vederea valorificării acestora în mod fraudulos sau pentru a fi dezmembrate, în vederea obținerii ilegale de bani”, a informat Poliția Română.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Conform sursei citate, acțiunile au beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Ordine Publică, Biroului Investigații Criminale Târgu Mureș, Biroului Investigații Criminale Reghin, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Colonel Sabin Motora” Mureș, jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Mureș, precum și al polițiștilor din cadrul serviciilor de investigații criminale ale inspectoratelor de poliție județene Vaslui, Teleorman, Bihor, Harghita, Covasna, Sibiu și Neamț. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.