Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Harghita Hill Climb Challenge, ediţia a doua | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Sport » Harghita Hill Climb Challenge, ediţia a doua
Harghita Hill Climb Challenge, ediţia a doua

Harghita Hill Climb Challenge, ediţia a doua

Mâine și sâmbătă, Miercurea-Ciuc şi drumul spre Harghita-Băi va răsuna de motoarele bolizilor care vor lua startul în cadrul Harghita Hill Climb Challenge, etapă din cadrul Campionatului de Viteză în Coastă.

Evenimentul a fost prefaţat de o conferinţă de presă care a avut loc miercuri şi la care au participat organizatorii, primarul municipiului Miercurea-Ciuc şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Korodi Attila, edilul municipiului, spunea că „ne bucură foarte mult că putem fi gazda pentru a doua ediţie a cursei de viteză în coastă. Este o competiţie care a demonstrat anul trecut că poate să ofere adrenalină nu numai concurenţilor, dar şi nouă, comunităţii”.

Adrian Teslovan, pilot de raliuri şi preşedintele ACS AT Motorsport care organizează Harghita Hill Climb Challenge, preciza că, faţă de anul trecut, s-a avut obiectiv îmbunătăţirea câtorva aspecte, iar pentru ca acestea să poată fi realizate a fost nevoia de susţinerea şi implicarea Consiliului Judeţean şi a Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc. Unul dintre lucrurile îmbunătăţite a fost infrastructura, aportul principal avându-l CJ, care a asfaltat drumul judeţean care realizează accesul către Harghita Băi. În parteneriat cu municipalitatea, la dispoziţia fanilor se va pune un autobuz care îi va transporta pe spectatori în zonele special amenajate de pe traseu.

Adrian Teslovan spunea că de anul trecut şi popularitatea evenimentului a crescut, fiind aşteptaţi la start pe la 68-69 de piloţi, mai mulți decât au fost prezenţi la Râşnov, Rânca sau Cheile Grădiştei; de altfel, se estimează că, la finalul anului, etapa de la Miercurea-Ciuc va fi în top 3 din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă în ceea ce priveşte înscrierile.

Noutăţi şi informaţii despre cursa de sâmbătă. Manşele de concurs vor fi televizate

László Róbert, directorul organizatoric al Harghita Hill Climb Challenge, spunea că în acest an traseul este ceva mai scurt, măsurând 3.682 metri, faţă de 4 km, cât a avut la prima ediţie. De asemenea, startul fiind mutat mai sus, nu a mai fost amenajată şicana care avea rolul de a rupe din ritm.

Ziua de sâmbătă, cea de concurs, va avea 5 urcări: una de recunoaştere, două de antrenament şi două manşe de concurs.

Circulaţia rutieră se va închide la ora 08:45, când se va începe şi securizarea traseului. La ora 09:00 va începe manşa de recunoaştere a traseului, urmată de cele două de antrenament cronometrat.

Între orele 13:00 şi 14:00 se va redeschide circulaţia, după care vor urma manşele de concurs, acesta fiind televizate de Prima Sport 2 şi 3. Circulaţia se va redeschide undeva după ora 18:00.

La final se vor acorda două premii. Premiul king of the hill de 500 de euro se va da celui mai rapid pilot. Alături de acesta a mai fost pus în joc un premiu prin care se doreşte susţinerea tinerilor. Astfel, a fost introdus premiul Junior Flat Out Trophy pentru piloţii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, care sunt înscrişi în categoria juniorilor. Cel mai rapid pilot din această categorie va primi din partea organizatorilor un curs de pilotaj în cadrul căruia poate să-şi perfecţioneze abilităţile.

Pentru spectatori au fost amenajate 3 zone de unde pot vedea cursa. Primele două sunt în acul de păr, iar cea de-a treia este după postul 14, după intrarea la pensiunea Tirol, unde va fi amenajat şi un food cort.

Ce se va întâmpla la Miercurea-Ciuc

În Miercurea-Ciuc, a doua ediţie a Harghita Hill Climb Challenge, desfăşurat în memoria Ritner Béla, va avea două momente.

Mâine seară, pe platoul din Piaţa Libertăţii, de la ora 19:30, va avea loc prezentarea echipelor. Cu această ocazie, fanii acestui sport vor putea vedea maşinile care sâmbătă vor lua startul, dar îşi vor putea face poze şi cu piloţii.

Sâmbătă, de la ora 19:00, tot în Piaţa Libertăţii, va avea loc premierea.

Prilej de promovare turistică

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean, spunea că Harghita Hill Climb Challenge este un eveniment cu ajutorul căruia se poate realiza şi o promovare turistică a zonei, pentru că prin sport se poate ajunge şi la acei oameni la care nu există acces prin alte mijloace.

Şi pentru această promovare a turismului harghitean, precum şi cea a gastronomiei secuieşti, se va organiza o expoziţie, cu degustare, pentru piloţi şi presa naţională.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.