28 de infracţiuni constatate şi amenzi de aproape 1.000.000 de lei aplicate, anul trecut, de Garda Forestieră Judeţeană Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Societate » 28 de infracţiuni constatate şi amenzi de aproape 1.000.000 de lei aplicate, anul trecut, de Garda Forestieră Judeţeană Harghita
28 de infracţiuni constatate şi amenzi de aproape 1.000.000 de lei aplicate, anul trecut, de Garda Forestieră Judeţeană Harghita

28 de infracţiuni constatate şi amenzi de aproape 1.000.000 de lei aplicate, anul trecut, de Garda Forestieră Judeţeană Harghita

Garda Forestieră Judeţeană Harghita a constatat, în anul 2019, 28 de infracţiuni şi a aplicat un număr de 257 de amenzi, în valoare totală de 918.500 lei.

Sancţiunile au fost aplicate în urma celor 6.191 de controale/verificări efectuate anul trecut, potrivit datelor transmise de Garda Forestieră Braşov, de care aparţine şi structura silvică din judeţul Harghita.

Neregulile constatate de personalul Gărzii Forestiere Judeţene Harghita au constat în: neasigurarea pazei prin contracte de administrare sau servicii silvice, tăiere de arbori fără drept, păşunat abuziv. De asemenea, au fost identificate nereguli în depozite şi instalaţiile de debitare a materialului lemnos, în parchetele de exploatare sau în ceea ce priveşte circulaţia materialului lemnos. Nereguli au mai fost descoperite şi în urma controalelor tematice programate, în urma sesizărilor, reclamaţiilor, petiţiilor, memoriilor.

„Garda Forestieră Braşov desfăşoară o activitate complexă, are rol de îndrumare, implementare, monitorizare, avizare, organizează şi efectuează controale pentru a asigura respectarea regimului silvic, a regimului cinegetic, a legislaţiei silvice referitoare la trasabilitatea materialelor lemnoase şi a instrucţiunilor privind recoltarea produselor lemnoase şi nelemnoase”, conform sursei citate.

În perioada următoare, Garda Forestieră Judeţeană Harghita, împreună cu alte instituţii din judeţ, va desfăşura controale inopinate pentru verificarea respectării legislaţiei silvice în vigoare.

Suprafaţa totală de fond forestier a judeţului Harghita este de 267.309 ha, din care fond forestier administrat 264.109 ha şi aproximativ 3.200 de ha fond forestier identificat, fără administrare sau servicii silvice. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.