Romeo Țepeș-Focșa, ales președinte al organizației județene a PSD Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 martie 2023
Home » Politic » Romeo Țepeș-Focșa, ales președinte al organizației județene a PSD Harghita
Romeo Țepeș-Focșa, ales președinte al organizației județene a PSD Harghita

Romeo Țepeș-Focșa, ales președinte al organizației județene a PSD Harghita

Mircea Dușa a renunțat la președinția filialei în ziua alegerilor

Ieri, la Toplița, a avut loc Conferința de alegeri a Organizației Județene a PSD Harghita.

În deschiderea acesteia, președintele Romeo Țepeș-Focșa a punctat activitatea filialei județene a partidului și a prezentat programul organizației în perioada următoare.

Costin Hîrlav, președintele organizației de tineret a PSD Harghita, a întărit faptul că este nevoie de mai mulți tineri în cadrul filialei.

Pentru că este soția lui Romeo Țepeș-Focșa, Jusztina Țepeș-Focșa a dorit să-și prezinte demisia din funcția de președinte al organizației de femei.

Au mai luat cuvântul Marcel Vancu, primarul comunei Tulgheș, dar și Ion Rizea, edilul din Subcetate. Dacă primul a subliniat faptul că partidul a făcut câteva greșeli din 2016 până în prezent, care se reflectă în scăderea în sondaje, și a afirmat că politica este ca un joc de șah, în care trebuie să anticipezi ce greșeală va face adversarul politic, al doilea a afirmat că toți cei 7 primari ai PSD din județ au dus o muncă serioasă ca toate comunitățile pe care le reprezintă să se dezvolte.

Fostul președinte al PSD Harghita, fostul deputat și ministru, actual membru al organizației harghitene, Mircea Dușa, a reamintit că social-democrații au fost mereu principalul partid românesc din județ, cu excepția ultimelor două scrutine. Iar cea mai mare realizare a avut-o în 2004, atunci când a reușit să trimită, din Harghita, un deputat român în Parlament.

A mai vorbit despre realizările din perioada în care a reprezentat județul la București, subliniind faptul că el s-a opus închiderii spitalului din Toplița atunci când în țară s-a suspendat activitatea mai multor unități sanitare, dar și de modul de distribuire a fondurilor în județ, nefiind neglijată nici o localitate, indiferent de culoarea politică a primarilor de acolo.

A atins problema redevenirii municipiului Toplița la statutul de oraș, sfătuindu-i pe membrii locali ai partidului să arate locuitorilor avantajele pe care Toplița le-a avut și le are în calitate de municipiu. Beneficii care primează în fața întrebării dacă impozitele, stabilite de consiliul local, ar fi sau nu mai mici.

Mircea Dușa a mai vorbit despre realizările partidului la nivel național, începând cu guvernarea 2012-2015, dar a punctat și câteva dintre greșelile făcute, punând accentul pe Ordonanța 13.

Apoi a readus în discuție cele două alegeri din acest an, oferind o serie de sfaturi membrilor județeni ai partidului în vederea precampaniei și campaniei electorale pentru cele locale. Astfel, le-a transmis să definitiveze cât mai repede listele cu consilierii locali și județeni și să înceapă precampania, pentru că aceasta nu are o dată impusă, dar și să acționeze mai mult în mediul on-line.

Mircea Dușa a renunțat la președinția organizației în ultimele ore

Fostul ministru a recunoscut faptul că, deși toate documentele au fost pregătite ca el să devină președinte al organizației județene, s-a răzgândit chiar în ziua alegerilor, lăsând loc, astfel, tinerilor.

De altfel, preciza că atunci când a plecat de la conducerea organizației, l-a propus Comitetului Național pe Romeo Țepeș-Focșa ca înlocuitor. Și pentru că între timp acesta a acumulat experiență, propunerea pentru alegerile de vineri a fost tot el.

În final, nefiind și alte propuneri pentru funcția de președinte al organizației județene a PSD Harghita, Romeo Țepeș-Focșa a fost ales, cu unanimitate de voturi, în această funcție.

∗∗∗

În ediția print de marți a ziarului vom reveni cu detalii de la conferința PSD de la Toplița.

Atunci vom afla poziția fostului ministru Mircea Dușa față de faptul că, în condițiile actualei legi, românii din județ nu vor mai fi reprezentați în Parlament, dar și declarațiile președintelui organizației, Romeo Țepeș-Focșa.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.