21 de antreprenori în turism din Harghita au primit, recent, certificatele Family-friendly | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » 21 de antreprenori în turism din Harghita au primit, recent, certificatele Family-friendly
21 de antreprenori în turism din Harghita au primit, recent, certificatele Family-friendly

21 de antreprenori în turism din Harghita au primit, recent, certificatele Family-friendly

  • Începând din 2020 şi până în prezent, 135 de antreprenori în domeniu au fost certificaţi Family-friendly

La sfârşitul săptămânii trecute, 21 de antreprenori în turism au primit certificate Visit Harghita – Family-friendly în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (Visit Harghita) şi Consiliul Judeţean Harghita în comuna Siculeni.

Potrivit comunicatului de presă transmis reprezentanţilor mass-media, Campania Family-friendly a fost lansată în anul 2020 de către echipa Visit Harghita, cu scopul de a face din judeţul Harghita o destinaţie turistică pentru familii.

Drept urmare, în pachetul Family-friendly pot fi incluse acele spaţii de cazare, restaurante, activităţile turistice şi atracţiile care îndeplinesc anumite criterii şi care vizează cu precădere siguranţa şi securitatea copiilor, fiind potrivite pentru familii.

 „Pentru obţinerea certificatului Family-friendly, unităţile de cazare şi catering trebuie să deţină un certificat de clasificare emis de Ministerul Turismului României, şi trebuie să îndeplinească criteriile Visit Harghita – Family-friendly. Programele turistice trebuie să respecte, de asemenea, acest set de criterii.

În fiecare an, echipa Visit Harghita acordă certificatul Family-friendly pentru trei atracţii turistice. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita verifică toţi furnizorii de servicii turistice care solicită certificatul şi în cazul în care un loc sau un program nu îndeplineşte cerinţele, solicitanţii primesc un termen limită pentru a remedia deficienţele, care sunt apoi verificate din nou”, se precizează în documentul citat.

Până în prezent, un număr de 135 de operatori în turism din Harghita se bucură de statutul „Family-friendly”, cifra incluzându-i şi pe cei cărora le-au fost înmânate vinerea trecută certificatele de către Visit Harghita, în cadrul evenimentului organizat la Siculeni, la care au participat, între alţii: Szabó Károly – directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Harghita, Borboly Csaba – preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi consultantul în turism Răzvan Pascu.

Cel din urmă le-a recomandat operatorilor în turism să promoveze potenţialul natural al judeţului, aerul curat şi activităţile la care familiile pot participa, fiind atenţi ca toate acestea să se facă şi în limba română.

„Le-am dat şi câteva idei: le-am sugerat să comunice pe Facebook şi Instagram mai mult în limba română, chiar dacă nu o stăpânesc la perfecţie, şi să lase deoparte teama asta (…), poate chiar să ceară ajutorul unui vorbitor nativ de română pentru comunicarea online. Le-am recomandat să se concentreze în continuare pe pachetele turistice ce includ activităţi în aer liber, în natură, pentru că aici Dumnezeu a fost foarte darnic şi nimeni nu le poate contesta acest atu, dar şi pe crearea unor pachete integrate pentru turişti şi pe promovarea reciprocă, chiar şi între furnizorii de acelaşi tip de servicii. Sunt multe, foarte multe activităţi de făcut în zonă, e păcat să nu se ştie despre ele, de la plimbarea iarna cu sania trasă de câini sau ski şi snowmobil, până la tot felul de activităţi de aventură vara – via ferate, plimbare pe munte, mers cu biciclete, echitaţie, trasee de bob/sanie de vara, mers cu vehicule de teren pe munţi, observatoare de urşi, workshop-uri de pictat turtă dulce şi de făcut ciocolată, activităţi la ferme tradiţionale etc. (…) O altă sugestie a fost să pună mai mult accent pe bucătăria secuiască tradiţională”, a recomandat Răzvan Pascu.

Între destinaţiile turistice certificate recent Family-friendly de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (Visit Harghita) se află şi rezervaţiile naturale Tinovul Mohoş şi Lacul Sfânta Ana.

„Suntem bucuroşi să anunţăm că astăzi (vineri – n.a.) Tinovul Mohoş a fost desemnat cu premiul Visit Harghita Family-friendly. Astfel comorile inestimabile Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş, împreună cu serviciul nostru Eco-tura ghidată Mohoş sunt oficial Family-friendly, iar Asociaţia noastră se poate mândri cu trei premii de acest fel. Mulţumim!”, a declarat Dósa Elek-Levente, directorul executiv al Asociaţiei „Pro Szent Anna – Pro Sfânta Ana”.

Organizatorii evenimentului precizează că „oferta turistică pentru familii poate fi găsită pe site-ul şi aplicaţia Visit Harghita. În plus, o broşură actualizată este publicată anual cu informaţii despre locurile certificate şi programele turistice”, acestea fiind promovate în cadrul expoziţiilor de turism.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.