Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

160 de ani de atestare a Instituției Prefectului | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » 160 de ani de atestare a Instituției Prefectului
160 de ani de atestare a Instituției Prefectului

160 de ani de atestare a Instituției Prefectului

Astăzi, sărbătorim Ziua Instituției Prefectului, marcată începând cu anul 2019 în data de 2 aprilie, dată la care, în anul 1864, a fost instituit prin lege termenul de „prefect”.

Evoluția Instituției Prefectului este strâns legată de dezvoltarea, organizarea și racordarea administrației publice românești la principiile administrației moderne, europene.

Suntem cu toții în slujba cetățeanului, ale cărui interese, siguranță și liniște trebuie să fie pe primul plan, de aceea trebuie să ne concentrăm în permanență să fim mai buni, mai implicați.

Instituția Prefectului este un partener de bună credință al celorlalte instituții ale statului, al societății civile, al mediului de afaceri, al fiecărui cetățean care își dorește dezvoltarea județului și o viață mai bună și mai sigură pentru locuitorii săi.

Ziua Instituției Prefectului trebuie să reprezinte, totodată, un moment în care echipa noastră își reafirmă angajamentul față de cetățenii județului. Suntem zilnic la datorie și ne facem treaba responsabil, pentru ca viața harghitenilor să fie una mai sigură, iar cetățenii să știe că pot conta pe sprijinul nostru de fiecare dată.

Eforturile pe care le depun angajații Instituției Prefectului au ca rezultat oferirea unor servicii moderne și eficiente, care respectă principiile: legalitate, respectul, echidistanța, transparența, obiectivitatea, imparţialitatea și implicare pozitivă în viața comunității.

Tuturor celor care fac parte din echipa Instituției Prefectului – Județul Harghita le urez LA MULȚI ANI și multă putere de muncă în serviciul public.

Prefect

Petres Sándor

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.