Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

1.268.000 lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Sănătate » 1.268.000 lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
1.268.000 lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

1.268.000 lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Ministerul Sănătăţii a aprobat suma de 1.268.000 lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Procedura de achiziţie trebuie derulată în cursul acestui an, iar pentru asigurarea aportului propriu al spitalului judeţean a fost nevoie de organizarea, în 6 decembrie, a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Harghita.

„Aparatura medicală care urmează a se achiziţiona se va compune dintr-un monitor prin intermediul căruia pot fi monitorizate funcţiile vitale ale pacienţilor, tărgi şi cărucioare pentru transportul în siguranţă al bolnavilor, dezinfectant aer, respectiv aparatură medicală pentru examenele patologice. Totodată, se va achiziţiona şi un aparat de încălzire fluide, respectiv un cardiotocograf. Şi pacienţii internaţi la Secţia de oncologie vor putea fi trataţi mai eficient odată cu achiziţionarea aparatului medical în lipsa căruia, până în momentul de faţă, aceste investigaţii medicale puteau fi efectuate doar în centrele medicale universitare, contra-cost”, a afirmat Konrád Judit, managerul spitalului judeţean, care a adăugat că din luna ianuarie vor sosi la instituţia medicală judeţeană doi noi medici specialişti.

„Unul dintre domeniile căruia îi acordăm o atenţie specială este sănătatea şi ne dorim ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc să devină un spital regional. Dezvoltarea acestui domeniu reprezintă un scop primordial şi este îmbucurător faptul că în ultima vreme s-au înregistrat importante reuşite. Acele investiţii pe care ni le-am stabilit ca scopuri devin tot mai realizabile şi dorim să le implementăm în următorii şase ani”, a afirmat Borboly Csaba.

Consiliul judeţean a alocat suma de 375 mii de lei pentru echiparea Secţiei de neonatologie şi nou-născuţi.

Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, Guvernul i-a alocat 2.316.000 lei, iar Consiliul Judeţean Harghita – 1.090.000 lei, aceste sume fiind cuprinse în lista modificată a bugetului de venituri şi cheltuieli. (Biroul de presă al CJ Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.