Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Top 5 reguli pentru amenajarea unei bucătării minimaliste | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Societate » Top 5 reguli pentru amenajarea unei bucătării minimaliste
Top 5 reguli pentru amenajarea unei bucătării minimaliste

Top 5 reguli pentru amenajarea unei bucătării minimaliste

(articol publicitar)

O bucătărie curată și ordonată îți va oferi întotdeauna o senzație extrem de plăcută de fiecare dată când gătești, iei masa sau doar te relaxezi alături de familie sau prieteni. Dar, pentru asta, este necesar să optezi pentru a o amenaja cu electrocasnice și obiecte de mobilier care să asigure funcționalitate și confort.

Bucătăriile minimaliste se potrivesc perfect în spațiile de locuit moderne, de aceea, dacă vrei să mergi în această direcție cu amenajarea, ia în calcul și achiziționarea unor noi aparate electrocasnice și descoperă oferta potrivită de aragazuri care oferă funcționalități complexe.

Designul minimalist al bucătăriei este unul dintre cele mai populare în ultimii ani, iar această tendință poate fi urmată atunci când vine vorba despre proiectare sau chiar despre modul de depozitare al alimentelor.

Iată cele mai utile sfaturi pentru amenajarea bucătăriei minimaliste:

  • Alegerea mobilierului potrivit

Mobila minimalistă presupune rafturi deschise și numeroase cârlige sau dispozitive de atârnare a vaselor, tigăilor și ustensilelor de bucătărie, precum și suporturi magnetice pentru stocarea cuțitelor. În acest fel, vei putea aranja totul după formă și dimensiune.

Dacă nu vrei să lași totul la vedere, poți opta pentru dulapuri închise, în tonuri metalice elegante, albe sau din lemn de culoare închisă. O bucătărie minimalistă arată impecabil atunci când se poate amenaja o insulă independentă, care devine un adevărat miracol al spațiului de depozitare. Dacă dimensiunile încăperii îți permit, alege un model simplu, liniar, cu numeroase sertare.

  • Reducerea la esențial

O bucătărie minimalistă nu înseamnă că trebuie să renunți la anumite lucruri, ci doar că vei reuși să creezi spațiu pentru toate elementele importante. Decât să cumperi constant accesorii și ustensile cu care să umpli sertarele și dulapurile, este mult mai recomandat să evaluezi tot ceea ce ai deja. Vei descoperi că foarte multe din obiectele de acolo nu au fost folosite deloc.

  • Optează pentru aparate și accesorii cu multe funcții

Nu doar mobilierul poate fi adaptat stilului minimalist, ci și aparatele electrocasnice, care trebuie să fie multifuncționale, astfel încât să fie redus cât mai mult numărul celor ce îți sunt necesare pentru a găti. Alegerea unor astfel de dispozitive te va ajuta să economisești spațiu, fără însă a renunța la confortul pe care ți-l oferă.

De exemplu, poți opta pentru un model de cuptor multifuncțional, care combină în mod eficient funcția de aragaz, cuptor cu convecție și microunde.

  • Cât mai multă lumină naturală

Nimic nu face ca bucătăria să pară mai aerisită decât lumina naturală, în cazul stilului minimalist. De aceea, dacă ai posibilitatea, optează pentru ferestre mari, care permit luminii să intre în încăpere. În aceeași măsură, potrivite sunt și sistemele de iluminat moderne.

  • Mergi întotdeauna pe calitate, nu pe cantitate

Stilul minimalist te îndeamnă să alegi întotdeauna calitatea, de aceea, când cumperi ceva nou, concentrează-te de alegerea unor produse pe care, în cel mai bun caz, le poți folosi o viață întreagă. Articolele ieftine, pe lângă faptul că se vor strica sau deteriora mult mai repede, au și un aspect care nu se potrivește deloc acestui stil.

Nu înseamnă că trebuie să cumperi tot ceea ce este cel mai scump pe piață sau de la cel mai cunoscut brand, ci doar că trebuie să acorzi atenție design-ului, culorilor și materialelor din care sunt realizate acestea.

Minimalismul are de-a face cu simplitatea, iar integrarea acestui stil în bucătărie o va transforma într-una spațioasă și relaxantă, astfel încât vei dori să petreci cât mai mult timp acolo. Prin urmare, ține cont de toate regulile de mai sus și amenajează-ți o încăpere de vis!

Sursa foto: shutterstock.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.