Spitalul Judeţean de Urgenţă – acreditat pentru pregătirea rezidenţilor | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 decembrie 2021
Home » Sănătate » Spitalul Judeţean de Urgenţă – acreditat pentru pregătirea rezidenţilor
Spitalul Judeţean de Urgenţă – acreditat pentru pregătirea rezidenţilor

Spitalul Judeţean de Urgenţă – acreditat pentru pregătirea rezidenţilor

Instituţia medicală judeţeană din Miercurea Ciuc a fost acreditată în acest sens de Ministerul Sănătăţii şi va fi centru de rezidenţiat în 19 specializări

„Ne aflăm în faţa unui moment istoric pentru spital. A fost total neaşteptat ca actuala conducere a Ministerului Sănătăţii să decidă descentralizarea rezidenţiatului şi să ne aleagă pe lista celor 31 de spitale nonuniversitare care vor pregăti rezidenţi. Este un moment foarte important pentru activitatea medicală a acestui spital şi trebuie să confirmăm încrederea acordată de Ministerul Sănătăţii. Acest lucru vine pe o pantă ascendentă, observaţi că de câţiva ani de zile se întâmplă lucruri pozitive cu spitalul acesta şi cel mai pozitiv este alegerea spitalului ca şi centru de pregătire în rezidenţiat. În urmă cu ani de zile când, împreună cu conducerea Consiliului Judeţean, am stabilit strategia de transformare a spitalului, comentam că este criteriul cel mai greu de obţinut”, a declarat medicul specialist de chirurgie toracică dr. Adrian-Cristian Dobrică, şeful Departamentului Cercetare-Dezvoltare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Potrivit acestuia, pe cât de neaşteptată, pe atât de meritată a fost decizia acreditării SJU ca centru de rezidenţiat. „Iată că 2020 a început bine. Ceea ce ne-am dorit, s-a întâmplat. (…) Investiţiile făcute în ultimii ani nu au rămas neobservate – în spitalul acesta s-au cumpărat lucruri care în multe centre universitare nu s-au achiziţionat  (…) – şi mai ales faptul că echipa pe care spitalul o pune la dispoziţia pacienţilor este una foarte complexă”, a afirmat dr. Adrian-Cristian Dobrică, precizând că, exceptând chirurgia cardiovasculară, la spitalul judeţean există orice fel de specialitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, consideră că acreditarea venită din partea Ministerului Sănătăţii reprezintă un pas important în devenirea spitalului judeţean clinică regională de categoria a II-a. În opinia sa, investiţiile în locuinţe de serviciu pentru medici tineri trebuie continuate, astfel încât aceştia să fie încrezători că se vor simţi bineveniţi în Miercurea Ciuc, unde vor avea parte de o pregătire adecvată cerinţelor actuale.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.