Borboly Csaba: Tinerii din zonă nu trebuie să aibă un viitor într-o ţară îndepărtată, ca zilieri | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Borboly Csaba: Tinerii din zonă nu trebuie să aibă un viitor într-o ţară îndepărtată, ca zilieri
Borboly Csaba: Tinerii din zonă nu trebuie să aibă un viitor într-o ţară îndepărtată, ca zilieri

Borboly Csaba: Tinerii din zonă nu trebuie să aibă un viitor într-o ţară îndepărtată, ca zilieri

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a declarat, vineri, de Ziua Europei, cu ocazia deschiderii oficiale a „Săptămânii Europene”, că tinerii din zonă nu trebuie să aibă un viitor într-o ţară îndepărtată, ca zilieri, iar pentru aceasta deciziile trebuie în aşa fel gândite încât aceştia să fie în centru. „Esenţialul Europei este în oameni şi între relaţiile dintre aceştia. Şi dacă vorbim de oameni mă gândesc în primul rând la tinerii care se află aici, în Piaţa Libertăţii din Miercurea-Ciuc. În Europa, tinerii nu trebuie să aibă un viitor într-o ţară îndepărtată, ca zilieri. În Europa, tinerii trebuie să aibă un viitor acasă şi trebuie să lucrăm ca deciziile să fie luate în aşa fel încât tinerii din Secuime şi din Miercurea-Ciuc să nu fie lăsaţi pe dinafară”, a spus Borboly Csaba.

Acesta a spus că şi din acest motiv Săptămâna Europei în judeţul Harghita „trebuie să se desfăşoare în aşa fel încât toată lumea să simtă că este o oportunitate pe care o putem folosi acum”. Preşedintele CJ a amintit despre fondurile pe care le poate accesa România în următorii 7 ani, menţionând că deciziile privind aceşti bani vor fi luate în următorii 2-3 ani. „Deci, acum trebuie să decidem în ce programe ne încadrăm şi ce proiecte să concepem. Cred că tinerii trebuie să fie în centru în aşa fel încât să aibă grijă unul de celălalt, să existe solidaritate, dragoste. (…) Pentru că dacă nu avem grijă unul faţă de celălalt, nici Bruxelles-ul şi nici Bucureştiul nu va avea grijă de noi”, a mai zis Borboly.

În cadrul deschiderii oficiale a Săptămânii Europene, pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc a avut loc un scurt program artistic. Iar la finalul acestuia şi a discursurilor s-a intonat Imnul Europei şi au fost ridicate în aer baloane pe care erau imprimate diferite mesaje, cum ar fi „Toleranţă”, „Şanse egale” etc.

După festivitate de deschidere a avut loc o „Conferinţă pentru tineret”, în cadrul căreia au fost premiaţi tineri din judeţul Harghita, „care prin munca lor voluntară, perseverenţa şi creativitatea lor oferă un exemplu nu numai celorlalţi tineri, dar şi comunităţii în care trăiesc”.

Săptămâna Europeană,care a început vineri,este organizată de Consiliul Judeţean Harghita şi cuprinde un şir de evenimente care cuprinde zile tematice, cum ar fi cele de îndemânare, culturale, de sport şi de istorie. Pe parcursul acestor zile vor avea loc vernisaje, întreceri sportive, proiecţii de filme, concursuri de desen şi alte activităţi inedite. Asemenea activităţi vor avea loc şi astăzi şi se vor încheia miercuri. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.