Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Nu cumpăraţi un castel? | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Cultură » Nu cumpăraţi un castel?
Nu cumpăraţi un castel?

Nu cumpăraţi un castel?

Un articol apărut în presa britanică anunță că Branul își caută cumpărător. Castelul este scos la vânzare prin intermediul unei firme americane de avocatură.


„Dacă cineva vine cu o ofertă rezonabilă, ne vom uita la cine vine cu această ofertă, care este propunerea, iar apoi o vom analiza“, a declarat Mark Meyer, reprezentantul companiei de avocatură, potrivit The Telegraph.
Castelul lui Dracula este scos la vânzare în contextul în care, recent, Guvernului României i s-a propus să îl cumpere pentru suma de 85 de milioane de dolari, dar Executivul nu a luat în considerare oferta.
Branul a ajuns să își caute cumpărător după ce în urmă cu opt ani,  Dominic de Habsburg l-a recuperat în urma retrocedării.  El a semnat atunci, împreună cu ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, un acord de administrare a Castelului, care prevedea că acesta va rămâne muzeu, trei ani.
În același an, respectiv în decembrie 2006, proprietarul a făcut o ofertă de vânzare a Castelului, solicitând Consiliului Judeţean Braşov suma de 60 de milioane de euro.  Ministerul Culturii şi Cultelor s-a opus însă, susținând că suma este foarte mare.
Castelul Bran este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale României, anul trecut fiind vizitat de 540.000 de persoane.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.