Ziua Jandarmeriei Române, marcată în judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Ziua Jandarmeriei Române, marcată în judeţul Harghita
Ziua Jandarmeriei Române, marcată în judeţul Harghita

Ziua Jandarmeriei Române, marcată în judeţul Harghita

Prezentarea tehnicii şi a mijloacelor aflate în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, şedinţă festivă şi spectacolul „Caravana Unirii”

Jandarmii harghiteni au sărbătorit, ieri, Ziua Jandarmeriei Române, printr-o serie de evenimente organizate în municipiul Miercurea Ciuc. Astfel, în Piaţa Majláth Gusztáv Károly din municipiul reşedinţă de judeţ, cei care au dorit au putut intra în contact direct cu jandarmii harghiteni, cu tehnica, mijlocele şi materialele aflate în dotarea lor.

De asemenea, la cinematograful din Miercurea Ciuc a avut loc şedinţa festivă dedicată Zilei Jandarmeriei Române. Iar după şedinţă a urmat spectacolul Caravana Unirii, în cadrul căruia au participat: cunoscuţii interpreţi de muzică populară Gheorghe Turda şi Aneta Stan; preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu; preotul Vasile Antonie Tamaş din judeţul Covasna; precum şi Corul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita.

Despre acest eveniment găzduit de cinematograful din Miercurea Ciuc vom reveni în următoarea ediție print.

La 3 aprilie 2018, jandarmii au sărbătorit 168 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române.

Ziua Jandarmeriei Române a fost marcată şi de Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, care a organizat, săptămâna trecută, o serie de activităţi: standuri de prezentare a tehnicii din dotare şi a mijloacelor de intervenţie; Ziua Porţilor Deschise, la care au participat elevi ai unor instituţii de învăţământ din Gheorgheni; un campionat de minifotbal. Manifestările din Gheorgheni au culminat marţi, când personalul centrului, reprezentanţii instituţiilor publice judeţene şi locale, cadre militare în rezervă, precum şi personalul aflat la cursuri în cadrul centrului au participat la mai multe activităţi. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.