I-a promis că-i aduce o maşină din străinătate, i-a luat banii şi a plecat cu totul | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Societate » I-a promis că-i aduce o maşină din străinătate, i-a luat banii şi a plecat cu totul
I-a promis că-i aduce o maşină din străinătate, i-a luat banii şi a plecat cu totul

I-a promis că-i aduce o maşină din străinătate, i-a luat banii şi a plecat cu totul

Poliţiştii caută un bărbat care l-a înşelat pe un harghitean cu 4.000 de euro, promiţându-i acestuia că îi aduce un autoturism din străinătate, dar l-a lăsat şi fără bani şi fără maşină.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Harghita, Poliţia municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată marţi de un localnic despre faptul că a fost victima unei înşelăciuni. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale se pare că victima a găsit pe un site de vânzări auto o maşină. Dar cum autoturismul era în Germania, a făcut o înţelegere cu o persoană necunoscută, pe care a contactat-o tot pe Internet, să-i aducă contra unei sume de bani maşina dorită. Astfel, pe 21 martie, cei doi s-au întâlnit într-o benzinărie din Odorheiu Secuiesc, ocazie cu care au convenit ca reclamantul să-i dea atunci cei 4.000 de euro celui care s-a oferit să-i aducă maşina. Banii reprezentau valoarea autoturismului şi trebuia să fie daţi vânzătorului german de către cel care mergea după ea.

După înmânarea banilor, cei doi au mai ţinut o perioadă de timp legătura prin telefon, însă de la un moment presupusul transportator nu a mai răspuns la apeluri.

În prezent, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Cu această ocazie, poliţiştii atrag atenţia tuturor cetăţenilor să manifeste mai multă atenţie la „oportuniştii” ce pot utiliza diferite metode şi mijloace de a profita de încrederea şi naivitatea semenilor de bună-credinţă! Iar atunci când aveţi suspiciuni, adresaţi-vă celui mai apropiat poliţist, sau apelaţi imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.