Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ziua creativităţii europene la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Cultură » Ziua creativităţii europene la Miercurea-Ciuc
Ziua creativităţii europene la Miercurea-Ciuc

Ziua creativităţii europene la Miercurea-Ciuc

Astăzi, în cadrul programului CreArt – care are drept scop înlesnirea mobilităţii artei, analizarea trendurilor locale, motivarea profesională a tinerilor în procesul de creaţie – este organizată a treia ediţie a Zilei creativităţii europene.

Programul din vinerea aceasta cuprinde o expoziţie a lucrărilor artiştilor înscrişi în acest program, un atelier de artă destinat elevilor de liceu şi două expoziţii cu lucrări ale elevilor care au participat anul trecut la acest program.

Astfel, în aula Liceului de Artă „Nagy István” din Miercurea-Ciuc are loc, începând cu ora 11:00, vernisajul expoziţiei Arta în folosul comunităţii; de la ora 12:00, în sala de protocol a Consiliului Judeţean demarează atelierul de artă Eu şi oraşul, iar vernisajul expoziţiei WHITE NOISE, BLACK WORDS în viziunea Primului Război Mondial este programată la ora 15:00, în spaţiul expoziţional de la parterul Consiliului Judeţean Harghita; de la ora 18:00, în Galeria de Artă a Consiliului Judeţean urmează a avea loc vernisajul expoziţiei lucrărilor de artă jurizate la faţa locului pentru expoziţia internaţională CreArt 2015 şi intitulată Eu şi oraşul.

La atelierul de artă, condus de artistul plastic Botár László, vor participa câte zece elevi de la Miercurea-Ciuc şi Odorheiu-Secuiesc, însoţiţi de profesori îndrumători şi doi sau trei elevi cu deficienţe de auz. Elevii au la dispoziţie două ore şi jumătate pentru a pune pe pânză creaţia lor comună cu subiectul Eu şi oraşul. La final, lucrările vor fi jurizate de Székedi Ferenc, ambasadorul judeţului Harghita în cadrul proiectului CreArt. (M.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.