Zilele municipiului Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Zilele municipiului Miercurea-Ciuc
Zilele municipiului Miercurea-Ciuc

Zilele municipiului Miercurea-Ciuc

 Câteva repere utile
Din oferta bogată de programe cultural-distractive ce vor avea loc în reşedinţa de judeţ, cu prilejul Zilelor municipiului Miercurea-Ciuc, noutatea, pe lângă faptul că centrul civic este total reînnoit, o constituie faptul că se adaugă un nou punct cultural-distractiv, şi anume scena ORIGO din Piaţa Majláth Gusztáv Károly, unde programul va fi dirijat de Federaţia organizaţiei de tineret din zona Ciuc, care îşi serbează şi 15 ani de existenţă.

Prima zi a festivităţilor este considerată ziua de 31 iulie şi va fi marcată de concertul Orchestrei de Cameră Ciuc, care va avea loc cu începere de la ora 18:00, la Biserica Sf. Augustin.

Festivitatea oficială de deschidere a Zilelor municipiului Miercurea-Ciuc va avea loc vineri, 1 august 2014. La ora 17:00, va avea loc arborarea festivă a drapelului municipiului, eveniment care va fi acompaniat de programul fanfarei din Sâncrăieni şi a formaţiei de majorete Misztrál din Ungaria. În aceeaşi zi vor fi programe variate în mai multe locuri, spre exemplu, pe scena din Piaţa Libertăţii amatorii de muzică vor avea prilejul să asculte producţia formaţiilor Grimus, Magna cum Laude, Pély Barna & United.

 Festivalul cartofului

La fel ca şi în alţi ani, acest festival se va desfăşura pe spaţiul Parcului Central. Chiar dacă Regulamentul concursului, formularul aferent, informaţiile suplimentare sunt postate pe siteu-l Primăriei – www.miercureaciuc.ro – sau se pot obţine direct de la responsabila evenimentului, György Piroska (telefon 0266/31.70.07), informaţia utilă pentru cei ce nu participă efectiv la concursul de preparare a cartofului ar fi aceea că degustarea preparatelor va avea loc aproximativ în jurul orelor 13:30-15:30, iar premierea este programată la ora 16:00. Se vor acorda premii astfel: premiul I – 300 lei + cupă + diplomă; premiul II – 200 lei + cupă + diplomă; premiul III – 150 lei + cupă + diplomă, vor mai fi şi alte trei premii: premiul special al juriului, premiul publicului şi un premiu transmisibil.

 Noutate absolută

Complexul de înot şi polo organizează pentru prima dată un concurs de înot pentru amatori. Participanţii (înscrierea se poate face până în data de 31 iulie, ora 20:00) vor putea concura la trei categorii, în disciplinele: 50 m craul, 50 m spate, 50 m bras, 50 m fluture şi 100 m mixt. Regulamentul concursului şi formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei (menţionat mai sus). Persoană de contract: antrenorul de înot Török Attila.

 În dimineaţa zilei de 3 august…

…la ora 09:00 se va da startul pentru MARATONUL Secuiesc Apemin-Tuşnad. Traseul consacrat îi va duce pe competitori pe ruta: Miercurea-Ciuc-Sâncrăieni-Sânsimion-Cetăţuia-Vrabia-Tuşnad şi retur. Limita de vârstă pentru participanţi este de la 14 ani în sus şi vor putea concura individual sau în ştafetă (4×10,5 km). Regulamentul concursului se găseşte pe site-ul Primăriei, persoana de contact este directorul DST Harghita, Csíki András.

 Evenimentul sportiv de bază…

…al Zilelor municipiului Miercurea-Ciuc 2014 este MARATONUL MTB, întrecerea bicicletelor de teren, cu startul şi finişul din faţa Teatrului municipal. Informaţii despre regulamentul concursului, trasee şi premii se găsesc pe site-ul Primăriei Miercurea-Ciuc: www.miercureaciuc.ro.

 Foc de artificii

Şi să nu uităm/uitaţi de focul de artificii – promisiunea este că va fi feeric – de la finalul Zilelor municipiului Miercurea-Ciuc, ora 23:50, adică sfârşitul zilei de duminică, 3 august 2014 şi sfârşitul sărbătorii şi sărbătoririi urbei.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.