Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Zilele Comunei Gălăuţaş – ediţia a XIX-a | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Societate » Zilele Comunei Gălăuţaş – ediţia a XIX-a
Zilele Comunei Gălăuţaş – ediţia a XIX-a

Zilele Comunei Gălăuţaş – ediţia a XIX-a

Pe o vreme frumoasă de vară, numai bună de sărbătorit, timp de două zile s-a desfăşurat cea de-a XIX-a ediţie a „Zilelor Gălăuţaşului”.

Manifestările organizate de primăria comunei şi consiliul local au adunat şi în acest an la Baza de agrement de la Pădurea lui Trâmbiţaş numeroşi localnici împreună cu invitaţii acestora.

Printre invitaţi am remarcat prezenţa domnului Mircea Duşa, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Dr. ing. Ioan Hârb, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Harghita, ing. Cătălin Mutică, directorul Direcţiei Silvice Harghita.

Marţi, 14 august, a fost ziua destinată sportului. Copii, tineri şi vârstnici s-au întrecut la mai multe probe sportive.

Miercuri, 15 august 2018, a fost ziua dedicată manifestărilor culturale. Astfel, pe scena în aer liber din Baza de agrement a comunei Gălăuţaş s-a desfăşurat un spectacol maraton, care a început la ora 13:00 şi s-a încheiat după miezul nopţii.

Spectacolul a fost deschis de Ansamblul Folcloric „Izvoraşul”, un adevărat brand al comunei în păstrarea şi promovarea tradiţiilor locale, cu mult întinerit, coordonat de Liliana Luncan, avându-l ca instructor de dansuri pe Ionel-Florin Micu.

Taraful, alcătuit din Vasile Colcer, Daniel Ţăran, Nicolae Ţăran (vioară), Nelu Stoian (acordeon) şi Constantin Luncan (dobă ţărănească), a acompaniat soliştii vocali Ioana Natea, Liliana Luncan, Daian Suciu, Diana Sorlea, Giorgiana Ţăran, Costina Groza şi tradiţionalele jocuri locale de perechi.

A smuls ropote de aplauze Grupul „Flori de Munte” al Grădiniţei „Voinicelul” din Topliţa, alcătuit din copii de 4 şi 5 anişori, coordonat de educatoarea Elena-Mihaela Suciu, care au interpretat jocuri populare din zona Topliţei şi cântece populare şi patriotice.

Ansamblul Folcloric „Mugurii Sărmaşului”, coordonat de Corina Goga, a prezentat jocuri populare locale, bărbăteşti şi perechi, precum şi cântece populare interpretate de Maricica Platon şi Antonela Baciu.

Ansamblul Folcloric „Plaiuri Tulgheşene”, coordonat de Lăcrămioara Pop, a prezentat un atractiv program de cântece şi jocuri populare. Solişti vocali au fost: Maria Ursu, Georgeta Ursu, Elena Dandu şi Lăcrămioara Pop.

Grupul Folcloric „Flori Topliţene” al Casei municipale de cultură Topliţa, alcătuit din Giorgiana Suciu, Petronela Urzică, Adina Urzică, Andreea Pop, Mădălina Roman, Andreea Gyorfi, Alexandra Ţifrea, Larisa Truţa, Raluca Cerghi şi Alexandra Vodă,  coordonat de Livia Harpa, a încântat publicul prezent cu cântece populare din mai multe regiuni ale ţării.

Soliştii Florina Saroşi şi Vasile Paşc din Topliţa au smuls ropote de aplauze cu frumoase cântece populare.

Surpriza spectacolului a fost Ansamblul „Doruleţul” din Platoneşti, comuna Sărmaş, coordonat de Maria Balaş, care a prezentat o autentică zi de lucru, cu bucuria sfârşitului acesteia manifestată prin cântec şi joc. Surpriza a fost „Căluţul oltenesc” şi dansuri moderne.

De asemenea, cunoscutul interpret de muzică populară Ciprian Ilie din Topliţa şi grupul său instrumental au susţinut un dens program de cântece de petrecere.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Rapsodia Călimanilor” al Centrului Cultural din Topliţa a oferit celor prezenţi minunate jocuri şi cântece populare. Solişti vocali: Alexandru Oltean, Dragomir Raita, Carmen Antal Cujbă şi Livia Harpa; conducerea muzicală: prof. Bodor Loránd; coregrafia: Nicolae Cif.

Muzica uşoară a fost interpretată de Szintia, din Odorheiu Secuiesc, care a cântat în limba maghiară compoziţii proprii şi şlagăre internaţionale, şi Ilinca Farcaş, din Deda.

Un recital antrenant a susţinut Marcel Crăciunescu (Şăl) din Reghin.

Marius Ciprian Pop, cu taraful „Ceteraşii de la Cluj”, şi Ionuţ Langa s-au ridicat la nivelul aşteptărilor gălăuţenilor şi invitaţilor acestora.

Un mare merit a avut conducerea comunei Gălăuţaş că n-a uitat de tineri, pentru care l-a invitat pe DJ Liviu Ganea, care a oferit, cu multă dărnicie, muzică pe plac.

Seara târziu, după un adevărat maraton artistic, cerul Gălăuţaşului a fost luminat de un dens foc de artificii multicolore, gustat din plin şi aplaudat de cei prezenţi.

VASILE GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.