Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Zeci de părinţi din Harghita şi-au obţinut viză de flotant pentru a putea să-şi înscrie copiii la o anumită învăţătoare | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Învățământ » Zeci de părinţi din Harghita şi-au obţinut viză de flotant pentru a putea să-şi înscrie copiii la o anumită învăţătoare
Zeci de părinţi din Harghita şi-au obţinut viză de flotant pentru a putea să-şi înscrie copiii la o anumită învăţătoare

Zeci de părinţi din Harghita şi-au obţinut viză de flotant pentru a putea să-şi înscrie copiii la o anumită învăţătoare

Zeci de părinţi din localităţi urbane din judeţul Harghita şi-au obţinut viză de flotant în anumite cartiere pentru a putea să-şi înscrie copiii la o anumită învăţătoare, situaţie care a fost înregistrată şi în anii precedenţi.

Inspectorul Waczel Ferenc a declarat că numai la Odorheiu-Secuiesc, părinţii a 62 de copii aveau viză de flotant în circumscripţiile a patru şcoli, unde doreau să-i înscrie pe cei mici în clasa pregătitoare.

„De exemplu, la Odorhei am găsit 62 de copii cu flotant, din 320 înscrişi. Asta înseamnă că o cincime din oraş are flotant şi flotanţii erau în circumscripţiile a patru şcoli. E vorba de flotanţi care au şi domiciliu în acel oraş şi doresc ca să înveţe copilul la o anumită şcoală. Şi aşa am păţit că (…) am depăşit numărul preconizat şi am cerut explicaţii de la şcoli, care s-au angajat să-i înscrie pe toţi copiii. Au fost părinţi care au renunţat, dar puţini”, a declarat inspectorul Waczel Ferenc.

Această situaţie s-a mai semnalat şi în anii precedenţi în Harghita, în funcţie de numărul de părinţi care doreau să îşi înscrie copiii la o anumită învăţătoare.

Inspectorul şcolar general Petru Gârbea  este de părere că este vorba de „o chestie contraproductivă”, pentru că părinţii se înghesuie la o anumită învăţătoare, care va avea mai mulţi elevi într-o clasă şi va lucra mai greu cu 30 de copii decât cu 20.

Potrivit inspectorului şcolar general Petru Gârbea , 2.956 de elevi harghiteni au fost înscrişi în clasa pregătitoare, în prima etapă, numărul total preconizat de locuri fiind de 3.965. Se aşteaptă ca şi în următoarele etape să mai vină părinţi care să-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare, mai ales cei din categoriile defavorizate, care sunt obişnuiţi că şcoala începe în septembrie şi că sunt locuri disponibile pentru toţi micuţii de vârstă şcolară. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.