În maximum două săptămâni, la Harghita-BăiVor demara lucrările la un centru comunitar care va găzdui sediul pompierilor voluntari, dar și alte facilități pentru populație și turiști | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate »
În maximum două săptămâni, la Harghita-Băi
Vor demara lucrările la un centru comunitar care va găzdui sediul pompierilor voluntari, dar și alte facilități pentru populație și turiști
<h5><i>În maximum două săptămâni, la Harghita-Băi</i></h5>Vor demara lucrările la un centru comunitar care va găzdui sediul pompierilor voluntari, dar și alte facilități pentru populație și turiști

În maximum două săptămâni, la Harghita-Băi
Vor demara lucrările la un centru comunitar care va găzdui sediul pompierilor voluntari, dar și alte facilități pentru populație și turiști

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc a predat amplasamentul, iar în cel mult două săptămâni vor începe lucrările la viitorul centru comunitar din Harghita-Băi.

În cadru unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, în stațiunea care aparține de Miercurea-Ciuc, primarul municipiului, Korodi Attila, spunea că, după ce au fost luate în considerare cerințele comunității, a fost analizată posibilitatea ca în Harghita-Băi să se construiască un centru comunitar, care va fi realizat în primul rând pentru sediul pompierilor voluntari. Însă, pe lângă acesta, clădirea va mai găzdui un cabinet de medicină de familie, o farmacie, un WC public, precum și sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita-Băi, prin intermediul căreia se finanțează proiecte comunitare și administrative.

Edilul mai preciza faptul că lucrările ar trebui să dureze 12 luni, iar costul investiției este de 4,2 milioane de lei.

La rândul său, Bors Béla, viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, a declarat că prin construirea acestei clădiri pompierii voluntari de la Harghita-Băi vor avea un spațiu adecvat. Un alt aspect important este și amenajarea unei toalete publice, prezența ei impunându-se mai ales în timpul iernii, pentru turiști.

Bors Béla mai arăta faptul că săptămâna trecută a fost semnat contractul, iar astăzi a fost predat amplasamentul, astfel că lucrările vor începe în maxim două săptămâni. De asemenea, acesta sublinia faptul că atât proiectantul, cât și executantul sunt localnici.

Anul trecut, în luna noiembrie, în urma ședinței Consiliului local municipal Miercurea-Ciuc, a fost aprobată înființarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență de la Harghita-Băi.

În luna ianuarie, la un apartament din stațiune izbucnise un incendiu, care a fost provocat intenționat. Până la sosirea pompierilor din Miercurea-Ciuc, a intervenit echipa de voluntari de acolo.

În luna februarie, echipa de voluntari a fost răsplătită de municipalitate. Le-au fost acordate diplome, dar, poate mai important, și echipamente: opt furtunuri de refulare, un aparat de respirat cu aer comprimat şi o ţeavă de refulare reglabilă în valoare de aproximativ 8.000 de lei. Și tot atunci, reprezentanții primăriei spuneau că, deoarece SVSU Harghita-Băi are în dotare o autospecială de intervenție, se impune construirea unei stații de pompieri pentru a exista și un loc unde să fie ținută. Astfel, municipalitatea anunța încă de atunci că urmează să se facă această clădire multifuncțională.

Centrul va fi construit lângă clădirea Clubului Sportiv Școlar Miercurea-Ciuc.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.