Vor avea municipiile şi oraşele din Harghita strada „1 Decembrie 1918”? | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Vor avea municipiile şi oraşele din Harghita strada „1 Decembrie 1918”?
Vor avea municipiile şi oraşele din Harghita strada „1 Decembrie 1918”?

Vor avea municipiile şi oraşele din Harghita strada „1 Decembrie 1918”?

Consiliile locale din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni şi Cristuru-Secuiesc, precum şi cele din Vlăhiţa, Borsec şi chiar Băile Tuşnad ar putea fi nevoite să adopte, cu voie ori fără de voie, hotărâri prin care o stradă din aceste localităţi urbane să poarte denumirea de „1 Decembrie 1918”.

Luni, o iniţiativă legislativă a deputatului Mircea Duşa, cu denumirea completă „Lege pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie”, a fost dezbătută în plenul Senatului şi adoptată de parlamentarii din această Cameră.

În expunerea de motive se arată că, prin acest proiect de lege, care conţine 4 articole, se doreşte „consolidarea cadrului normativ existent şi asigurarea formei juridice pentru buna desfăşurare a activităţilor organizate cu ocazia solemnităţilor legate de Ziua de 1 Decembrie”. De asemenea, prin aceasta s-ar crea cadrul juridic ca, în funcţie de amploarea activităţilor dedicate zilei de 1 Decembrie, Guvernul să asigure finanţarea cheltuielilor necesare organizării ceremoniei militare specifice.

Ultimul articol al legii ar urma să schimbe denumiri ale străzilor din câteva localităţi urbane din judeţ, dar şi din ţară. Astfel, potrivit art. 4, „La nivelul municipiilor şi oraşelor, o arteră principală de circulaţie centrală va purta denumirea de 1 Decembrie 1918”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. De 25 de ani incoace Constitutia si legile Romaniei au fost facute spre a nu fi aplicate ci incalcate sistematic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.