Vlăhiţa: Incendiu la o hală de producţie a unei firme de prelucrare brută a lemnului | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Vlăhiţa: Incendiu la o hală de producţie a unei firme de prelucrare brută a lemnului
Vlăhiţa: Incendiu la o hală de producţie a unei firme de prelucrare brută a lemnului

Vlăhiţa: Incendiu la o hală de producţie a unei firme de prelucrare brută a lemnului

De la ISU „Oltul” Harghita

Vlăhiţa: Incendiu la o hală de producţie a unei firme de prelucrare brută a lemnului

Aproape cinci ore s-au străduit 30 de pompieri profesionişti şi civili să lichideze un incendiu izbucnit, la sfârşitul săptămânii trecute, la hala de producţie a unei societăţi comerciale de prelucrare brută a lemnului din oraşul Vlăhiţa, strada József Attila.

Focul a pornit de la burlanul de fum amplasat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere. La sosirea pompierilor ardeau 600 de metri pătraţi din acoperişul halei, dar şi pereţii exteriori, existând riscul ca focul să se extindă la întreaga construcţie. În urma incendiului au ars 300 mp acoperiş din lemn, căptuşit cu folie şi scândură, cu învelitoare de şindrilă bituminoasă; aproximativ 300 mp acoperiş din lemn, căptuşit cu scândură şi cu învelitoare de plăci din azbociment; 80 mp pereţi exteriori din material lemnos şi 3 metri steri lemn fag pentru foc. De asemenea, s-au deteriorat: un utilaj multiplu de prelucrare a lemnului, instalaţia electrică a clădirii, două motoferăstraie, un compresor, un aparat de sudură, 18 bucăţi de pânză ferăstrău, un utilaj de crăpat lemne şi cinci metri steri lemn de foc. Valoarea pierderilor materiale s-au ridicat la aproximativ 15.000 de lei, iar bunurile protejate şi salvate la circa 190.000 de lei.

Topliţa: Casă de locuit, cuprinsă de flăcări din cauza jarului căzut din sobă pe covor

O casă de locuit de pe strada Garoafelor din municipiul Topliţa a fost cuprinsă de flăcări, sâmbătă seara, provocând pagube de aproximativ 3.500 de lei. Cauza incendiului a fost jarul căzut din sobă, ce a dus la aprinderea materialelor textile din apropiere.

Pentru stingerea focului au intervenit două echipaje de la Garda de intervenţie nr. 2 Topliţa. În urma incendiului au ars parţial lada pentru lemne, uşa despărţitoare dintre camere, covorul din faţa sobei şi masca de la chiuvetă.

Gălăuţaş: Maşină mistuită de un incendiu

Un autoturism a ars în proporţie de 80% sâmbătă noaptea, în comuna Gălăuţaş. Focul a pornit de la scurtcircuit electric produs de un acumulator electric lăsat sub tensiune. Iar pierderile materiale s-au ridicat la aproximativ 5.000 de lei.

xxx

De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita au avut 16 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ. Pe fiecare unitate din subordine, intervenţiile au fost astfel: SMURD Miercurea-Ciuc – şase intervenţii, din care patru în municipiul reşedinţă de judeţ, una în comuna Mihăileni şi una în comuna Frumoasa; SMURD Topliţa – două intervenţii în municipiu; SMURD Corbudouă intervenţii, din care una în comuna Tulgheş şi una în Corbu; SMURD Gheorgheni – două intervenţii, din care una în municipiu şi una în comuna Voşlăbeni; iar SMURD Odorheiu-Secuiesc – patru intervenţii, din care două în municipiu, una în comuna Zetea şi una în comuna Ulieş. Pe timpul acestor intervenţii, paramedicii au asistat 14 persoane adulte şi trei copii. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a două accidente rutiere, 11 intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme, două intervenţii în cazul unor afecţiuni medicale şi una în cazul unei intoxicaţii asistată de echipajele SMURD. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.