Vizită de informare la Cimitirul din Valea Uzului şi câte ceva despre puterea informaţiei | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Vizită de informare la Cimitirul din Valea Uzului şi câte ceva despre puterea informaţiei
Vizită de informare la Cimitirul din Valea Uzului şi câte ceva despre puterea informaţiei

Vizită de informare la Cimitirul din Valea Uzului şi câte ceva despre puterea informaţiei

La invitaţia Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE), instituţiile române, maghiare, ruse şi germane responsabile cu îngrijirea mormintelor militare au efectuat, miercuri dimineaţă, o vizită de informare în Cimitirul militar din Valea Uzului.

Deşi partea română este organizatoarea acţiunii, toate informaţiile legate de eveniment existente ieri parveneau de la agenţia ungară MTI. Aşa cum procedează orice entitate care are un interes, maghiarii şi-au luat presa cu ei la Valea Uzului şi singura imagine a evenimentului existentă în media este cea creată de partea maghiară, cu interesele ei binecunoscute, în vreme ce partea română n-a scos un cuvinţel. Aşa se face că ţările interesate – şi întreaga Europă de altfel – au disponibilă doar opinia părţii maghiare, expusă detaliat în textul difuzat de MTI şi din care reiese că românii sunt vinovaţi – singura care circulă, culmea, în chiar ţara care organizează şi în care se întâmplă evenimentul, România.

Este lamentabil faptul că, în secolul XXI, avem şefi de instituţii naţionale – şi militari pe deasupra – care încă habar nu au ce este aia puterea informaţiei.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Dați-le numele tuturor pentru a-i cunoaște!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.