În Miercurea Ciuc, spectatori în ii sau cămăşi cu motive tradiţionale româneşti sunt aşteptaţi la o seară de „Folkuşor” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Cultură » În Miercurea Ciuc, spectatori în ii sau cămăşi cu motive tradiţionale româneşti sunt aşteptaţi la o seară de „Folkuşor”
În Miercurea Ciuc, spectatori în ii sau cămăşi cu motive tradiţionale româneşti sunt aşteptaţi la o seară de „Folkuşor”

În Miercurea Ciuc, spectatori în ii sau cămăşi cu motive tradiţionale româneşti sunt aşteptaţi la o seară de „Folkuşor”

Concertul va avea loc vineri, la împlinirea a 27 de ani de la înfiinţarea jandarmeriei harghitene

La 1 noiembrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita împlineşte 27 de ani de la înfiinţare. În acest an, jandarmii şi-au propus să organizate o Seară Tradiţională Românească a Jandarmeriei Harghitene, care să includă şi un spectacol de muzică folk, la care accesul tuturor cetăţenilor este liber.

„Ne-am făcut un obicei ca la ceas de sărbătoare să derulăm activităţi care să marcheze cum se cuvine anii petrecuţi în slujba comunităţii, iar acestea să nu fie dedicate în exclusivitate doar jandarmilor, ci să oferim ceva înapoi comunităţii din care cu mândrie facem parte”, a declarat col. Dan Iamandi, inspectorul şef al IJJ Harghita, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai arătat că „dacă în trecutul nu prea îndepărtat am iniţiat campanii sub sloganul O colindă pe zi, Un gând, o amintire pe zi şi Din cutia cu amintiri, anul acesta, fiind şi Anul Centenarului Marii Uniri, ne-am dorit să organizăm o Seară Tradiţională Românească a Jandarmeriei Harghitene, care să implice două activităţi majore: un spectacol de muzică românească, genul folk, dar şi o seară de socializare (n.n. – rezervată exclusiv jandarmilor)”.

Astfel, în ceea ce priveşte partea la care are acces publicul – spectacolul – invitaţi vor fi membrii formaţiei Folkuşor, înfiinţată la 30 iulie 2012, de către Bogdan Ungureanu.

Concertul formaţiei Folkuşor va avea loc vineri, 2 noiembrie a.c., începând cu ora 17:00, la Teatrul Csíki Játékszin (fosta Casă Veche de Cultură) din municipiul Miercurea Ciuc. Intrarea este liberă.

„Singura condiţie (nu obligatorie) şi, totodată, o rugăminte a noastră este ca cei ce vor dori să ni se alăture la acest ceas de sărbătoare să poarte cu mândrie o ie, cămaşă cu motive tradiţionale, sau orice veşmânt în care să se regăsească spiritul românesc. Vă aşteptăm în număr cât mai mare!”, a spus col. Dan Iamandi.

„Sperăm că va fi ceva deosebit. (…) Vrem să umplem o sală plină de ii sau cămăşi cu motive tradiţionale româneşti şi în cele două ore să ne simţim efectiv bine”, a conchis inspectorul şef al IJJ Harghita.

xxx

„Mi-am dat seama câte cântece frumoase sunt pe lumea asta, câte le-am cântat şi câte au rămas de cântat şi totul a dus către aceeaşi idee: se poate învăţa şi cânta la chitară uşor şi simplu! Toată lumea acum caută să se dezvolte personal, într-un fel sau altul. Fiecare face acest lucru mai bine sau mai puţin bine, dar cu toţii ne-am dori ca totul să fie uşor şi simplu în viaţă!” – Bogdan Ungureanu, fondatorul formaţiei Folkuşor. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.