Victor Negrescu, candidat PSD la europarlamentare: „Am discutat despre intenţia mea de a deschide un birou de europarlamentar în Harghita” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Politic » Victor Negrescu, candidat PSD la europarlamentare: „Am discutat despre intenţia mea de a deschide un birou de europarlamentar în Harghita”
Victor Negrescu, candidat PSD la europarlamentare: „Am discutat despre intenţia mea de a deschide un birou de europarlamentar în Harghita”

Victor Negrescu, candidat PSD la europarlamentare: „Am discutat despre intenţia mea de a deschide un birou de europarlamentar în Harghita”

Fostul europarlamentar şi ministru s-a întâlnit la Topliţa cu aleşii locali social-democraţi

Săptămâna trecută, Victor Negrescu, fostul europarlamentar şi ministru-delegat pentru Afaceri Europene, s-a aflat în Topliţa, unde a avut o întâlnire cu primarii Partidului Social Democrat din judeţ. Discuţiile au vizat alegerile europarlamentare care vor avea la sfârşitul lunii mai, precum şi modul în care se poate asigura o reprezentare mai bună a judeţului nostru la nivel european.

Imediat după discuţiile purtate cu aleşii locali harghiteni, Victor Negrescu ne-a oferit, telefonic, câteva detalii despre discuţiile purtate la Topliţa.

Acesta spunea că nu este prima dată când ajunge în Topliţa, el vizitând oraşul şi în perioada 2014-2017, când a fost membru al Parlamentului European. De data aceasta a avut o discuţie cu aleşii locali din judeţ, membri ai PSD, „despre ceea ce avem de făcut în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European şi, mai ales, cum putem să asigurăm o reprezentare mai bună a judeţului Harghita la nivel european”.

Legat de intenţia de a deschide un birou de europarlamentar în Harghita, l-am întrebat dacă va fi în Topliţa, în Miercurea Ciuc sau în altă localitate. „Acest lucru – preciza candidatul la alegerile europarlamentare – urmează să-l discutăm cu colegii noştri de aici, după ce, evident, discutăm şi mai mult cu oamenii şi vedem unde este interesul cel mai mare din partea comunităţilor locale din Harghita. Important este că judeţul va fi reprezentat şi mă bucur că pot să sprijin un astfel de demers”.

Despre trecut şi despre priorităţile viitorului mandat

Victor Negrescu spunea că săptămâna trecută, la Topliţa, s-a vorbit şi despre „cum putem să asigurăm o reprezentare mai bună a judeţului Harghita la nivel european. De asemenea, am prezentat o parte din rezultatele mandatului meu în Parlamentul European, mandat în care am reuşit să atrag pentru România 60 de milioane de euro pentru proiecte în domeniul sănătăţii, educaţiei, cercetării şi antreprenoriatului”. De asemenea, acesta a amintit şi acţiunile realizate pentru promovarea României şi a zonei de centru a României la Bruxelles, făcând referire la sprijinul pe care l-a acordat, în fiecare an, pentru organizarea unui eveniment al comunităţii româneşti din Belgia.

Referindu-se la posibilul viitor mandat de europarlamentar, Victor Negrescu spunea că are trei priorităţi. Una dintre acestea se referă la egalitatea de tratament pentru toţi cetăţenii europeni şi apărarea drepturilor românilor care trăiesc în străinătate, indiferent dacă sunt acolo la studii sau la muncă, precum şi a celor din ţară care doresc să nu mai existe un dublu standard la nivelul Uniunii Europene.

„Am avut ocazia – spunea fostul ministru – să reamintesc celor care au participat la discuţia noastră faptul că am fost cel care a convins Comisia Europeană să iniţieze o anchetă cu privire la cazurile de discriminare la care au fost supuşi românii în afara ţării, o solicitare care a fost sprijinită de peste 20.000 de români, care au semnat o petiţie în acest sens, pe care am iniţiat-o pe durata mandatului meu”.

O altă prioritate are în vedere accesul României la finanţările disponibile direct la Bruxelles. În acest sens s-ar dori o schimbare a reglementărilor europene astfel încât beneficiarii din România să poată accesa resursele financiare disponibile la nivel european care sunt de aproximativ 30 de miliarde de euro anual.

O a treia prioritate, spunea Victor Negrescu, va fi „promovarea României, promovarea Transilvaniei, Ardealului, a zonei de centru şi, evident, a judeţului Harghita, la nivel european, pentru a fi mai bine cunoscuţi şi, astfel, a fi şi mai bine respectaţi la nivel european şi, în acelaşi timp, pentru a promova ce înseamnă partea de ofertă turistică, inclusiv economică a României”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.