Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Viceprimarul Szőke Domokos şi-a reluat ieri activitatea | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Viceprimarul Szőke Domokos şi-a reluat ieri activitatea
Viceprimarul Szőke Domokos şi-a reluat ieri activitatea

Viceprimarul Szőke Domokos şi-a reluat ieri activitatea

Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Szőke Domokos, şi-a reluat, ieri, activitatea în cadrul Primăriei, după ce Tribunalul Mureş a revocat măsura controlului judiciar în procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu, iar Curtea de Apel Târgu-Mureş a menţinut această decizie.

Viceprimarul cu atribuţii de primar Antal Attila a declarat că a avut încă de vineri o întâlnire informală cu Szőke Domokos, cu care nu a mai comunicat de 11 luni, din cauza restricţiilor impuse de instanţă, şi i-a prezentat noutăţile din cadrul Primăriei, dar şi stadiul diverselor lucrări în domeniile în care acesta era responsabil.

„Am convenit ca, deocamdată, să nu-şi asume responsabilităţi sub semnătură nici la contracte, nici la plăţi, pentru că nu el a demarat lucrările. Va urmări ceea ce s-a făcut şi va prelua treptat toate atribuţiile pe care le-a avut. E conştient că mai sunt mai puţin de trei luni (n.r. – din mandat), dar încetul cu încetul reia activitatea”, a declarat Antal Attila.

Acesta a punctat că revenirea lui Szőke Domokos este binevenită şi că acesta este pregătit să lucreze.

„E foarte binevenită revenirea lui. Contăm şi pe experienţa şi pe cunoştinţele lui practice în domeniu, e foarte binevenit şi e pus pe treabă”, a conchis viceprimarul cu atribuţii de primar.

Viceprimarul Szőke Domokos este judecat într-un proces în care DNA îl acuză de abuz în serviciu, dacă acesta a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Dosarul lui Szőke Domokos, în care mai este judecat şi fostul primar Ráduly Róbert-Kálmán, se află de câtva săptămâni pe rolul Tribunalului Mureş, după strămutarea cauzei de la Tribunalul Harghita. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.