Simularea examenului de Bacalaureat: rezultate mai slabe decât anul trecut | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Învățământ » Simularea examenului de Bacalaureat: rezultate mai slabe decât anul trecut
Simularea examenului de Bacalaureat: rezultate mai slabe decât anul trecut

Simularea examenului de Bacalaureat: rezultate mai slabe decât anul trecut

Rezultatele obţinute de elevii harghiteni la simularea examenului de Bacalaureat sunt mai slabe decât anul trecut, potrivit datelor furnizate de inspectorul şcolar Bartolf Hedwig.

Conform sursei citate, la clasa a XI-a procentul de promovabilitate a fost de 21,13%, în vreme ce la clasa a XII-a au promovat simularea Bacalaureatului 28,79% dintre elevi, rezultatele fiind mai slabe decât anul trecut, când la clasa a XI-a au promovat 28,34% dintre candidaţi, iar la clasa a XII-a procentul a fost de 35,55%.

În ceea ce priveşte promovabilitatea pe discipline, la clasa a XI-a cele mai slabe rezultate au fost la matematică, unde 28,48% dintre candidaţi au reuşit să obţină medie de trecere. De asemenea, la limba română au promovat 43,72% dintre candidaţi, iar cel mai bun procent l-au obţinut elevii care au susţinut simularea la limba maghiară, respectiv 77,18%.

La clasa a XII-a, cele mai slabe rezultate au fost obţinute de elevii care au susţinut simularea la fizică, procentul de promovabilitate fiind de 37,20%. La matematică au promovat simularea 42,72% dintre candidaţi, la limba română au obţinut medii de trecere 46,20%, la limba maghiară procentul de promovabilitate a fost de 77,44%, iar la istorie – 81,69%. Cel mai bun procent obţinut de elevii din clasa a XII-a a fost la informatică, unde au promovat 83,20% dintre candidaţi. (Lia M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.