Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Vernisajul expoziţiei Temeiuri: „Somnul şi visul” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Cultură » Vernisajul expoziţiei Temeiuri: „Somnul şi visul”
Vernisajul expoziţiei Temeiuri: „Somnul şi visul”

Vernisajul expoziţiei Temeiuri: „Somnul şi visul”

Astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc

O selecţie din materialul expus luna trecută în Sala „Brâncuşi” a Palatului Parlamentului cu ocazia celei de-a X-a ediţii a Salonului Artelor va ajunge şi la Miercurea-Ciuc.

În conformitate cu tradiţia precedentelor manifestări, tema Salonului Artelor este una unică: somnul şi visul. Curatorul salonului, dr. Radu George Serafim, a găsit ca ax viabil al Salonului de primăvară acest concept care permite interpretări multiple ale trăirilor personale aprofundate.

Sub această boltă cu tentă filozofică regăsim reprezentate toate artele, deopotrivă cele plastice, cât şi cele decorative. Bogăţia manifestării stă şi în diversitatea tehnicilor şi a expresiilor, dar şi în larga participare, expozanţii provenind din toate filialele Uniunii Artiştilor Plastici.

Expoziţia Salonul Naţional al Artelor – Temeiuri: „Somnul şi visul” va fi găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala „Marmură”, în perioada 9-24 iunie, vernisajul având loc în această seară, de la ora 18:00.

Prezenta expoziţie este o selecţie reprezentativă care însumează un număr de 53 de picturi, alese din cele peste 200, prezentate pe simezele de la Bucureşti.

Organizatorii evenimentului sunt: Centrul Cultural Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Harghita, Asociaţia Cultura Nostra, Asociaţia Atheneum, Uniunea Artiştilor Plastici din România, Centrul Cultural HDU, cu susţinerea municipiului Miercurea-Ciuc, prin Casa de Cultură a Sindicatelor.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.