Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Vecinii primarului din Miercurea Ciuc sunt avantajaţi | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Societate » Vecinii primarului din Miercurea Ciuc sunt avantajaţi
Vecinii primarului din Miercurea Ciuc sunt avantajaţi

Vecinii primarului din Miercurea Ciuc sunt avantajaţi

Comunicarea de informaţii publice este opţională

Într-un oraş în care este tot mai greu să găseşti un loc de parcare, o anumită zonă pare a fi avantajată. Este vorba de zona domiciliului actualului primar Ráduly Róbert Kálmán. În urmă cu mai mulţi ani, arealul din spatele blocurilor de pe strada Pieţei, nr. 7 şi Kossuth Lajos (numerele 17-23) a fost reabilitat (cel mai probabil) din fonduri europene. La fel ca în alte zone (spatele blocurilor situate pe B-dul Frăţiei, nr. 16-18, zona din spatele blocurilor de 10 etaje de lângă Finanţe sau cea din spatele blocurilor situate pe strada Harghitei) şi aici au fost amenajate spaţii de parcare. Diferenţa dintre toate aceste zone este dată de existenţa unei bariere de acces. Astfel, doar în spatele blocului unde stă primarul municipiului, precum şi a vecinilor lui care locuiesc pe Kossuth Lajos, accesul auto este limitat.

Am dorit să aflăm condiţiile în care s-a montat acea barieră de acces – dacă a fost la solicitarea locatarilor, dacă a fost din iniţiativa Primăriei, cine a suportat costul barierei şi dacă/cât plăteşte o persoană pentru a avea acces în acea zonă.

De asemenea, am vrut să aflăm dacă locuitorii de pe strada Inimii, respectiv B-dul Timişoarei, cei de pe strada Sălciei, cei din cartierul Spicului (după ce se vor finaliza lucrările de acolo), de pe Aleea Octavian Goga, de pe Aleea Pictor Nagy István şi odată cu aceştia de pe restul străzii Kossuth Lajos, cei din zona pieţei, au posibilitatea de a limita accesul în zona lor şi, astfel, a avea asigurat un loc de parcare într-un oraş în care, cel puţin în zona centrală, greu se mai găseşte un loc unde să-ţi laşi maşina. Bineînţeles, în aceleaşi condiţii ca în cazul parcării amintite, fără a fi avantajaţi sau dezavantajaţi în vreun fel.

Aceste informaţii le-am solicitat, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, viceprimarului Szőke Domokos, pe adresa de e-mail publicată pe adresa Primăriei, în data de 17 februarie. Tot atunci, am vorbit cu secretara dânsului despre acest demers. După mai bine de două săptămâni încă nu am primit răspuns la cerere.

O experienţă similară cu viceprimarul Szőke Domokos am avut-o şi vara trecută. Atunci, într-o perioadă în care prezenţa ţânţarilor în oraş se făcea simţită, fiind un disconfort pentru localnicii şi turiştii care doreau să stea la terasă sau pe o bancă în centrul municipiului, în cadrul unei discuţii telefonice l-am întrebat dacă Primăria a făcut sau intenţiona să facă o dezinsecţie. M-a rugat să-i trimit întrebările pe e-mail pentru a putea formula un răspuns. Se întâmpla în luna august, iar până în martie încă nu a sosit răspunsul.

∗∗∗

Sâmbătă, la nivelul oraşului se organizează prealegeri, ocazie cu care UDMR îşi va stabili candidatul pentru Primăria Miercurea Ciuc. Pentru această postură se „duelează” actualul edil Ráduly Róbert Kálmán şi deputatul Korodi Attila. Ce trebuie reţinut este faptul că la prealegeri poate participa orice persoană (indiferent dacă este membru al UDMR, indiferent de etnie) care are reşedinţa în Miercurea Ciuc. Lista secţiilor de votare şi străzile arondate lor o puteţi găsit pe pagina de internet a site-ului nostru sau în numărul de acum două zile. (L.C.)

∗∗∗

Dacă v-a plăcut acest material și doriți să citiți știri pe acest site și în continuare, o puteți face abonându-vă la ziarul Informația Harghitei.

Puteți opta pentru abonamentul clasic: făcut la oficiul poștal și veți primi ziarul în cutia poștală.

Sau puteți alege varianta abonamentului în format PDF, în acest caz urmând să primiți ziarul în format electronic, pe adresa de e-mail. Costul unui abonament în format PDF pornește de la 16 lei/lună și ajunge  la 150 de lei/an.

Puteți obține detalii trimițând un e-mail la informatiahr@gmail.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.