Valea Corbului şi Strada Bărăsău din comuna Corbu, în proces de asfaltare | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Valea Corbului şi Strada Bărăsău din comuna Corbu, în proces de asfaltare
Valea Corbului şi Strada Bărăsău din comuna Corbu, în proces de asfaltare

Valea Corbului şi Strada Bărăsău din comuna Corbu, în proces de asfaltare

Până în primăvara anului următor, mai mulţi locuitori din comuna Corbu se vor bucura de condiţii mai bune în ceea ce priveşte infrastructura, deoarece în prezent se lucrează la asfaltarea a două străzi importante din localitate.

Romeo-Ţepeş Focşa, primarul comunei Corbu, spunea că primii paşi pentru asfaltarea DC88 şi DC87 au fost făcuţi în septembrie 2016. Atunci au început studiile de fezabilitate şi solicitările de finanţare către Ministerul Dezvoltării. A urmat realizarea proiectului tehnic, obţinerea aprobărilor şi avizelor, licitaţiile. Astfel, lucrările propriu-zise la cele două drumuri au demarat abia în acest an, la sfârşitul lunii mai, iar primul strat de asfalt s-a pus în această lună.

Lucrarea a durat mai mult pentru că, explica edilul comunei, fiind vorba de văi înguste, cu drumurile aflate în imediata apropiere a pâraielor, prima parte a proiectului a fost destinată întăririi malurilor.

„Pe cele două drumuri comunale avem peste 1 km de întăriri de maluri – spunea Romeo-Ţepeş Focşa. Este partea proiectului care ne-a luat foarte mult timp – e o muncă migăloasă, o muncă ce se face manual – şi de aceea ne-am apucat în luna mai de proiect şi de abia acum am reuşit ca pe primul din cele două drumuri să turnăm stratul de asfalt”.

Proiectul aflat în derulare însumează asfaltarea a 3,8 km de drum (2,2 km pe unul din drumuri, şi 1,6 km pe celălalt), iar termenul de finalizare prevăzut în contract este luna aprilie 2020.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.